Početna - IZDVOJENO - Sutra 19. zvončarska smotra
Foto:web

Sutra 19. zvončarska smotra

Zvončarska smotra 19. po redu održati će se u subotu  01. ožujka na  Pusnu subotu u Matuljima.  Sudjelovanje između 1500 i 2000 sudionika,  od čega 1000 zvončara iz  16 zvončarkih skupina,  garancija je kao i uvijek do sada dobroj zabavi,  veselom šunšuru  ali i očuvanja tradicionalnih običaja ovoga kraja.

Ovogodišnji  program započinje otvaranjem izložbi  maski maškarane skupine  “Vavek parićani”  već u 11 sati.  Od 11.30 moći će se  pogledati  atraktivno spremanje Đakovačkih Bušara i kušati  tradicionalno slovačko pusno jelo  “polesnjak”.

Sama povorka započet će od 12.30 sati  defileom lokalnih maškaranih skupina na čijem će čelu biti 300 malih maškara iz DV Matulji,  koji će kao  “Vesela  družina Petra Pana” predstaviti se svoju koreografiju za koju su se pripremali cijelog Pusta.

Zvončarsku smotru otvoriti će Brgujski zvončari,  a osim njih na smotri će od zvončara iz Općine Matulji  nastupiti će još Brežanski zvončari, Korensko-Vlahov Breg, Frlanski , Munski i Žejanski zvončari. Zajedno sa njima na smotri će iz susjednih Općina zvonit i Halubajski zvončari,Grobnički Dondolaši, Zametski  i Kukuljanski zvončari. Biti će tu  Ćićski zvončari kao i Sovinjski pusti koji će predstavljati  pusnu tradiciju Istre, dok iz Slavonije dolaze Đakovačke Buše, a iz Čakovca K.U.U. Lafra Turčišće. Naše susjede iz Slovenije predstavljati će pak Vrbiške Šime iz Ilirske Bistrice kao i uvijek atraktivni Ptujski Kurenti iz Lancove vasi.

 

Smotru koju će zatvoriti Limena glazba Spinčići vodi već uigrani dvojac Nina Dukić i Mario Lipovšek Battifiaca, a za zabavni dio programa pobrinuti će se Mauro Staraj i La Banda te Maestral koji će u šatoru za cijelo vrijeme trajanja Smotre biti zadužen za dobru atmosferu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...