Početna - GLAZBA - Kastafsko kulturno leto: Osim Urbana&4, stiže Massimo i mnogi drugi

Kastafsko kulturno leto: Osim Urbana&4, stiže Massimo i mnogi drugi

Urban & 4 stiže već u subotu 3. srpnja, a Massimo 18. srpnja.

Kastafsko kulturno leto u svom 30. izdanju kreće u petak 2.7. svečanim otvorenjem na Trgu Matka Laginje i Crekvini nastupom ženske i muške klape Kastav. Predstave će se održavati u prostoru Crekvine koja je dobila novo ruko zahavljujući europskim sredstvima.

– Crekvina je obnovljena i popločena, uređen je prostor iza pozornice, zaštićene su zidine te smo dobili novu rasvjetu. Mislim da je to jedan od najboljih poklona KKL-u za 30. rođendan. Siguran sam da je nova pozornica na Crekvini jedna od najljepših na Mediteranu, kaže gradonačelnik Kastva Matej Mostarac. Predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija, koja je organizator KKL-a, govori da će ovogodišnji festival proći u znaku obljetnica.

– Muška klapa Kastav također slavi 30 godina rada, Spinčićeva muzika 100, a obljetnički koncert, 25 godina karijere, održat će Karin Kuljanić. Na novoj Crekvini doživljaj događanja bit će drugačiji, posebno zbog nove rasvjete, pozornice i gledališta, rekla je Ninković Budimlija i izdvojila neke od izvođača.

– Urban & 4 nam stižu već u subotu 3. srpnja, a Massimo 18. srpnja. Nadamo se da nas epidemiološke mjere neće ograničiti u održavanju koncerata. No, ove godine smo se više naslonili na dramski program, jer ako i budu ograničenja, vjerojatnije je da će se on moći održati, rekla je Ninković Budimlija. Kazalište Luda kuća nastupa 9. srpnja s predstavom “Potpuni stranci” napravljenoj prema istoimenom talijanskom filmu. Protagonisti tijekom jedne večeri odluče izvaditi mobitele na stol te sve pozive stavljati na zvučnik, a poruke čitati naglas, što će izazvati različite reakcije.

Glume Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Rene Bitorajac i drugi. Tjedan dana kasnije Teatar Rugantino izvodi predstavu “Uvijek će nam ostati ljubav”, komediju o ljubavi i braku u kojoj glume Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Na Crekvinu dolazi i Zijah Sokolović 23. srpnja s predstavom “Lijevo desno glumac” u kojoj Sokolović uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Treće izdanje Oštije je 11. 8., predstave u kojoj glumci oživljuju stare domaće aforizme Primorja i Kvarnera. Na Kastav također dolaze Mario Battifiaca i Irena Grdinić 22. 8. s predstavom Casabianca, o životu domaćeg bračnog para od 1960-ih do danas.

U sklopu KKL-a održava se i dječji program u kojem nastupaju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović – Mrle s Kišnim razdragancima, bit će izveden mjuzikl Mali mići princ Tajane Dukić te predstava Čudesne stranice male danice teatra Teatra Poco Loco, o zabrinutoj mami i djevojčici, o čitanju, knjigama i mašti. Program Ritam dvorišta donosi nastupe Spart Jazz Quinteta, GIIPUJE, Joe Kaplowitz Trija te koncert klasične glazbe Karle Mazzaroli, Kristine Owais i Natalija Maričeve. KKL završava partnerskim programom, 17. izdanjem Čansonfesta na Crekvini, najavila je ovaj dio programa tajnice Udruge KKL Martina Rončević. Udrugu KKL s 400 tisuća kuna financira Grad Kastav, a preostalo financiranje dolazi od partnera i sponzora.

Ulaznice se mogu kupiti na portalu www.mojekarte.hr, u uredu KKL-a na Kastvu, a prodaju ih i KD Kostrena, New Sound na Matuljima, Istra sport u Puli te u Rijeci Foto Revija, caffe bar Nad urom i Dallas Music Shop.

IZVOR: KKL & Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...