Početna - GLAZBA - Talijanski operni pop trio na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Talijanski operni pop trio na Ljetnoj pozornici u Opatiji

NED; 4.7.2021; Ljetna pozornica; 21:30

Il Volo, jedina talijanska grupa koja je ostvarila uspjeh na svim kontinentima i među svim generacijama, operni pop trio, koji čine bariton Gianluca Ginoble (25) i dva tenora, Piero Barone (27) i Ignazio Boschetto (25), 4. srpnja 2021. nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Svoju su karijeru započeli još kao tinejdžeri. Godine 2009. sudjelovali su na televizijskom pjevačkom natjecanju, a autor emisije odlučio ih je spojiti u grupu, pa su u showu prvi put nastupili kao trio izvevši pjesmu “O sole mio”. Nakon toga zamijetio ih je Tony Renis, talijanski tekstopisac, skladatelj i producent, najpoznatiji po hit-pjesmi “Quando, quando, quando”, a ulogu njihova menadžera tada je preuzeo Michele Torpedine, koji je radio sa zvijezdama poput Andree Bocellija i Zucchera. Članovi Il Vola uskoro su postali prvi talijanski izvođači koji su potpisali ugovor s američkom izdavačkom kućom i stekli su obožavatelje u cijelome svijetu.

Na prestižnom talijanskom festivalu Sanremo 2015. godine pobjedili su s pjesmom “Grande amore” s kojom su potom predstavljali Italiju na Eurosongu gdje su osvojili treće mjesto. 

Iako ih uspoređuju s Tri tenora i takve usporedbe im laskaju, zapravo ih ne vole, jer žele biti jedinstveni. No njihov potencijal otkrio je upravo jedan od Tri tenora, Plácido Domingo s kojim su radili na projektu Notte Magica. Riječ je o projektu koji je ujedno posveta originalnim Tenorima, Domingu, Carrerasu i Pavarottiju. Il Volo je tako postao prvi talijanski sastav koji je dobio dozvolu za obrade tih skladbi.

Prodaja ulaznica:
Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i ostalim prodajnim mjestima sustava Eventim 
Online: Eventim.hr (poveznica se nalazi ispod)

Ulaznice za koncert “Il Volo” u uredu Festivala Opatija moguće je platiti isključivo gotovinom.

IZVOR: Visit Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...