Početna - IZDVOJENO - Kastav: Otvorenje izložbe “Apstrakcija” umjetnice Lane Gržetić

Kastav: Otvorenje izložbe “Apstrakcija” umjetnice Lane Gržetić

Danas, 2. kolovoza 2021. se otvara izložba “Apstrakcije” umjetnice Lane Gržetić. Otvorenje je u 18 sati u galerijskom prstoru crkvice Sv. Trojice.

Lana Gržetić rođena je 1995. godine u Rijeci. Nakon Škole za primijenjenu umjetnost diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, 2019.g. u klasi prof. Mladena Mikulina. Tijekom studija bavila se skulpturom, slikarstvom i crtežom. Sudjelovala je kao autor na više skupnih izložbi u Rijeci i Zagrebu, ali i na međunarodnim slikarskim i kiparskim radionicama u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Klasični balet koji vježba od rane mladosti značajno je utjecao na njezin odabir motiva kao i na slobodan način slikanja. Glavni motivi su apstrakcija i istraživanje tijela, aktovi, portreti, kao i slobodne forme. Kroki crteže najčešće koristi kako bi izrazila pokret i govor ljudskog tijela. Stvara brzo, slobodno, pomalo fovistički, s jako izraženom impresijom u tehnikama akrila te ugljena i olovke. Ljudsko tijelo prikazuje i kroz skulpturu koristeći različite materijale; kamen, keramiku, drvo i broncu.

Izložba traje od 2. do 11.08., a može se pogledati svakim danom od 08.00-18.00 sati u galerijskom prostoru crkvice sv. Trojice.

Izvor: Kastafsko kulturno leto

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...