Početna - NOVOSTI - Kastav ugostio slovenski dječji vrtić
kastav
web

Kastav ugostio slovenski dječji vrtić

Odmah bismo pomislili kako je ovo gostovanje slovenskog dječjeg vrtića u Kastvu povezano s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, no upravo je suprotno. Naime, dječji vrtić Vladimir Nazor iz Kastva i zaposlenici Vrteca Ptuj već godinama njeguju suradnju, profesionalnu i pedagošku, a sve  zbog izuzetno vrijedne razmijene iskustava.

Vrtec Ptuj ima 1.100 djece i jedan je od najkvalitetnijih vrtića u Sloveniji. Domaćini su za slovenske goste organizirali razgledavanje kastavskog vrtića, posjet Bačvariji, Idičinoj peknjici te ih upoznali s bogatom povijesti Grada Kastva i starom gradskom jezgrom uz stručnu pratnju turističkog vodiča. Osim toga, organiziran je i prijem kod Gradonačelnika Ivice Lukanovića te prigodni ručak u Hotelu Kukuriku. Grad Kastav osigurao je i darove. Upriličen je i prigodan program, a u glazbenom djelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Tarla iz Kastva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Festival umjetnosti, glazbe i plesa uskoro kreće u Lovranu

U Lovranu će se od 7. do 20. srpnja 2022. godine održavati jedinstveno događanje “Festival umjetnosti, glazbe i plesanja – FUGiP 2022”. ...