Početna - NOVOSTI - Kastav – Zelena čistka 2019.

Kastav – Zelena čistka 2019.

Grad Kastav se i ove godine uključuje u najveću nacionalnu kampanju zaštite okoliša – Zelena čistka 2019. koja će se održati u subotu,  21. rujna  u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day).

U razdoblju od 9,30 do 13 sati čistit ćemo lokaciju koja se nalazi na granici s Općinom Viškovo (vidi u prilogu), a riječ je o divljem odlagalištu otpada. Grad osigurava rukavice i vreće, te odvoz otpada, a nadamo se da će se akciji odazvati što više volontera kako bismo se i na taj način pridružili akciji koja se u isto vrijeme održava u 150 zemalja svijeta.

World Cleanup Day započinje 21. rujna 2019. godine u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama.  Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima. Cilj akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema okolišu i očistiti čitavu Lijepu našu u samo jedan dan.


Dosadašnjih sedam akcija okupilo je 357.932 volontera iz svih krajeva Lijepe naše, koji su zajedničkim snagama očistili ilegalna odlagališta otpada i utjecali na podizanje razine svijesti o odgovornom ponašanju prema prirodi koja nas okružuje.

Kontakt osoba: Marin Balenović, 091/222-0790

Prilog: 

PDF icon

LOKACIJA ZA ZELENU ČISTKU.pdf

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NASA IZUMILA OGRLICU KOJA SPRJEČAVA DIRANJE LICA

Znanstveno je dokazano da dodirivanje lica povećava zarazu Koronavirusom Zato što se ove navike vrlo teško odreći stručnjaci iz NASA-e ...