Početna - IZDVOJENO - KBC Rijeka: stigla oprema za barokomoru, otvorenje na proljeće
kbc rijeka

KBC Rijeka: stigla oprema za barokomoru, otvorenje na proljeće

U Centar za podvodnu i hiperbaričnu medicinu riječkoga KBC-a, što bi trebao biti otvoren u proljeće, stigla je oprema za barokomoru vrijedna oko 6,5 milijuna kuna. Uskoro bi trebalo početi montiranje opreme, dok liječnici moraju završiti dodatnu edukaciju.

Riječka će barokomora biti jedina u Hrvatskoj u sklopu Kliničkoga bolničkog centra, što podrazumijeva potporu svih odjela, klinika i zavoda. Multidisciplinarni tim ima anesteziologa, specijalizante anesteziologije i hitne medicine, traumatologa i pulmologa, govori voditelj projekta barokomore Boris Reinić.

Barokomora je u Rijeku stigla nakon 40 godina nastojanja. Isporučen je glavni dio opreme vrijedan šest milijuna kuna, kaže pomoćnik ministra zdravstva Dragan Korolija Marinić i dodaje kako se očekuje ulaganje od još dva milijuna kuna u završne radove i opremu. Cijeli posao trebao bi biti gotov do proljeća 2016. godine, kaže Korolija Marinić.

Barokomora će pružati velike mogućnosti za poboljšanje zdravstvene skrbi i usluge pacijentima, a može se govoriti i o razvoju turističke medicine. Cijena jednosatnog tretmana u privatnim barokomorama je 350 kuna, a riječka će moći primiti do osam pacijenata istodobno.

Bit će to i jedina barokomora s respiratorom, a imat će i mogućnost vođenja životno ugroženih pacijenata.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...