Početna - IZDVOJENO - Kina svijetu pokazala jednu od svojih najstrože čuvanih tajni
Podmornica Kina
foto: au.ibtimes.com

Kina svijetu pokazala jednu od svojih najstrože čuvanih tajni

Kina je odlučila da svijetu da na uvid jednu od svojih najstrože čuvanih tajni – misterioznu flotu nuklearnih podmornica.

Po prvi put nakon 40 godina Kina je svijetu odlučila pokazati svoju misterioznu flotu nuklearnih podmornica. Državna televizija je taj potez objasnila  povećanjem transparentnosti u zemlji, a drugi je nazivaju strateškim potezom koji je povučen u trenutku kada Kina postaje sve sigurnija u svoju gospodarsku i vojnu snagu.

No podmornice koje su Kinezi odlučili pokazati svijetu nipošto nisu vrhunac njihove tehnologije. Naime, kako piše International Business Times, podmornice koju su pokazali napravljene su još 1970. godine i opremljene su projektilima kratkog dometa. Otada do danas Kinezi su značajno napredovali u pogledu tehnologije pa se pretpostavlja da su današnje podmornice opremljene bojevim glavama koje mogu dosegnuti i teritorij Sjedinjenih američkih država.

Unatoč svemu, neki kineski mediji tvrde kako se njihova tehnologija nuklearnih podmornica još uvijek ne može mjeriti s onom američkom, ruskom, francuskom ili britanskom.

Video Source: Youtube/ GNC Global News Channel

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...