Početna - IZDVOJENO - Kina svijetu pokazala jednu od svojih najstrože čuvanih tajni
Podmornica Kina
foto: au.ibtimes.com

Kina svijetu pokazala jednu od svojih najstrože čuvanih tajni

Kina je odlučila da svijetu da na uvid jednu od svojih najstrože čuvanih tajni – misterioznu flotu nuklearnih podmornica.

Po prvi put nakon 40 godina Kina je svijetu odlučila pokazati svoju misterioznu flotu nuklearnih podmornica. Državna televizija je taj potez objasnila  povećanjem transparentnosti u zemlji, a drugi je nazivaju strateškim potezom koji je povučen u trenutku kada Kina postaje sve sigurnija u svoju gospodarsku i vojnu snagu.

No podmornice koje su Kinezi odlučili pokazati svijetu nipošto nisu vrhunac njihove tehnologije. Naime, kako piše International Business Times, podmornice koju su pokazali napravljene su još 1970. godine i opremljene su projektilima kratkog dometa. Otada do danas Kinezi su značajno napredovali u pogledu tehnologije pa se pretpostavlja da su današnje podmornice opremljene bojevim glavama koje mogu dosegnuti i teritorij Sjedinjenih američkih država.

Unatoč svemu, neki kineski mediji tvrde kako se njihova tehnologija nuklearnih podmornica još uvijek ne može mjeriti s onom američkom, ruskom, francuskom ili britanskom.

Video Source: Youtube/ GNC Global News Channel

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...