Početna - IZDVOJENO - Primorje “potopilo” Jug

Primorje “potopilo” Jug

Primorje EB-Jug 14:10 (4:3; 2:2; 2:1; 6:4)

U velikom derbiju 6. kola Triglav Jadranske lige, riječko Primorje je slavilo protiv Juga rezultatom 14:10. Prije početka utakmice, gromoglasni pljesak 1200 prisutnih gledatelja zaslužili su: legendarni vaterpolista Zlatko Kovačić i nogometaš Damir Desnica, kojima je ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, svečano uručio rješenja za sportsku izvrsnost.

Već u prvom napadu Denes Varga donosi prednost Primorju, a iz peterca poravnava Bošković. Za novo vodstvo Riječana zaslužan je Obradović, ali Macan ekspresno vraća stvari na početak. Uslijedila su dva Suknova gola s igračem više za prvu osjetniju prednost domaćih (4:2), da bi pred kraj četvrtine zabio Bušlje.

Na početku 2. četvrtine izjednačuje Dobud nakon lijepe asistencije Viskovića. Buljubašić vraća minimalno vodstvo, a sve u egal vraća Benić. Minutu prije kraja četvrtine nakon isključenja Viskovića, domaćima prednost vraća Obradović. Početak drugog poluvremena probudio je ono najbolje iz obrana obaju ekipa te je prvi gol postignut tek nakon 5 minuta igre, kada je nakon lijepe akcije s igračem više gol postigao Xavier Garcia. Uslijedio je možda i ključni trenutak utakmice, kada Frano Vićan brani peterac Markoviću, a golom Denesa Varge, domaći bježe na 3 gola razlike. No svega par sekundi prije kraja četvrtine, dekoncentraciju domaće obrane iskorištava Šutalo (8:6).

U zadnjoj četvrtini domaći se odvajaju na +4 golovima Radua i Obradovića, no Dubrovčani se ne daju te vraćaju na dva razlike golovima Marelje i Janovića. Zatim Radu zarađuje peterac, a u gol ga pretvara Denes Varga, čiji brat odmah potom zabija za nedostižnih 12:8, 3 minute do kraja. U strijelce za domaće upisali su se: Šetka i po treći put Sukno, a kod gostiju Janović i Marković.

Utakmicu je odlučila realizacija igrača više koja je kod domaćih bila na visokih 77% (10 od 13), a kod gostiju samo 22% (3 od 14) kao i Vićanove obrane u ključnim trenucima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...