Početna - IZDVOJENO - Kino Mediteran pretvara kastavsku Crekvinu u kino na otvorenom
mediteran

Kino Mediteran pretvara kastavsku Crekvinu u kino na otvorenom

Filmski program omogućen je kroz sudjelovanje u projektu Kino Mediteran. Riječ je o putujećem kinu u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split, čiji je glavni cilj vraćanje kino repertoara u gradove diljem Hrvatske gdje su kina odavno zatvorena ili ne postoje. Ove godine u Kastvu na filmskom platnu pozornice Crekvina igrat će nagrađivani brazilski naslov „Druga majka“, francuski film „Sve što dolazi“ i talijanska drama „Iščekivanje“ s Juliette Binoche u glavnoj ulozi.

KINO MEDITERAN: DRUGA MAJKA (9.8.2016. / 21:00 h / Crekvina) Anna Muylaert, Brazil, 2015., 110’Val radi kao kućna pomoćnica i svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. U uvijek savršenoj uniformi odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih, istovremeno brižno odgajajući njihovog sina Fabihna. Elegantna kuća za koju se brine savršeno je organizirana, dok jednoga dana u posjet ne dođe Valina mlada i ambiciozna kćer Jessica. Njezina poletnost i samopouzdanje do temelja narušavaju strogu ravnotežu i čvrsti klasni poredak kućanstva. Dok napetost raste, Val mora odlučiti kome je zapravo odana i koliko je spremna žrtvovati. Kroz mračni humor i opipljive likove Anna Muylaert gradi intenzivnu dramu o sudaru starih principa i novih svjetova. Film je osvojio više od 20 nagrada diljem svijeta uključujući posebno prizanje žirija na Sundance-u te nagradu publike na Berlinale-u.

KINO MEDITERAN: SVE ŠTO DOLAZI (10.8.2016. / 21:00 h / Crekvina) Mia Hansen—Løve, Francuska / Njemačka, 2016., 100′ Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Strastveno radi svoj posao i obožava učenicima prenositi ljubav prema kritičkom razmišljanju. Udana s dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednoga dana suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. S novostečenom, nametnutom slobodom, Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život. Film je dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju.

Filmski program, Druga majka (utorak, 9.8.2016.), Sve što dolazi (srijeda, 10.8.2016.) i Iščekivanje (četvrtak, 11.8.2016.), na Crekvini u 21:00, ulaz slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...