Početna - GOSPODARSTVO - Kirigin novi ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga

Kirigin novi ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga

Fernando Kirigin, opatijski gradski vijećnik i kandidat za gradonačelnika Opatije iz redova SDP-a, prema svemu sudeći novi je ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga.

Iako informacija još nema službenu potvrdu, sve ukazuje na to da je Kirigin izabran na natječaju koji je u listopadu prošle godine raspisalo Upravno vijeće Županijske lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga. Njegovo imenovanje navodno je već potvrđeno u Ministarstvu mora, prometa i  infrastrukture kojem je na čelu HDZ-ov ministar Oleg Butković.

Potvrdu informacije o novom ravnatelju smo pokušali dobiti i od Kirigina koji danas nije bio dostupan za komentar. Dosadašnji ravnatelj opatijske Lučke uprave Zdravko Debelić je pred mirovinom, a pred Fernandom Kiriginom je četverogodišnji mandat upravljanja Lučkom upravom pod čijom je ingerencijom deset luka: Preluk, Volosko, Dražica, Opatija, Portić, Ičići, Ika, Lovran, Medveja i Mošćenička Draga.

Dosadašnji rad opatijske Lučke uprave nailazio je na brojne kritike, ponajprije zbog stanja u opatijskoj luci, što je izazvalo niz reakcija opatijskih ribara, gospodarstvenika i turističkih agencija. Od Kirigina se očekuje da podigne razinu usluge u opatijskoj luci, ali i svim lukama koje su u sastavu opatijske Lučke uprave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Crveni meteoalarm za područje Kvarnera

Za područje cijelog Kvarnera izdan je crveni meteoalarm. Očekuje nas jako i vrlo jako, a navečer mjestimice olujno jugo i ...