Početna - IZDVOJENO - Klemm najavio završetak prosvjeda branitelja
klemm
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Klemm najavio završetak prosvjeda branitelja

Kada hrvatska Vlada raspiše nove parlamentarne izbore ili barem odredi njihov datum postoji vjerojatnost da hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata rastave prosvjednički šator ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, izjavio je u srijedu Josip Klemm, jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske.

Hrvatski branitelji prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja od 20. listopada prošle godine tražeći ostavke resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te raspravu o Ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja. Klemm je podsjetio da su prosvjed potaknuli branitelji i ocijenio da je taj poticaj bio ispravan.

“Dok se ne raspišu izbori ili bar ne odredi datum parlamentarnih zbora prosvjed se nastavlja. I dalje želimo ukazivati na nebrigu prema hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu uopće”, rekao je Klemm. Ocijenio je da Vlada Zorana Milanovića u skoro 300 dana prosvjeda još ništa nije napravila za hrvatske branitelje.

Jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, potvrdio je Klemmove riječi i dodao da će predstavnici branitelja koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici, razgovarati sa svim zainteresiranim političkim strankama o svojim zahtjevima. Najavio je da, ako političke stranke neće biti zainteresirane za razgovor s braniteljima, postoji vjerojatnost da branitelji samostalno izađu na izbore.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...