Početna - IZDVOJENO - Knjiga narudžbi 3. maja puna do kraja 2018., traže se novi radnici
3 maj
foto: HRT

Knjiga narudžbi 3. maja puna do kraja 2018., traže se novi radnici

Iza brodogradilišta 3. maj iznimno je uspješna poslovna godina. Zaključena je s 940 milijuna kuna prihoda i gotovo 150 milijuna kuna dobiti. Riječki škver u sustavu i vlasništvu pulskog Uljanika želi graditi složenije, a time i skuplje brodove te biti konkurentniji na svjetskom tržištu brodogradnje.

Na navozima 3. maja radi se punom parom. Vidljiva je razlika između nekada državnog i sada privatnog vlasnika riječkoga škvera. Organizacija je bolja, kažu radnici: knjiga narudžbi je puna, nema više praznoga hoda. Nekad se išlo raditi na druga gradilišta, u Pulu, govori zavarivač Tomislav Brzica. Zadovoljni su i povezivanjem s Uljanikom. Sinergija konačno daje rezultate, smatra monter Elvis Dizdarević i dodaje da je, osim boljih plaća, i njihov proizvod prepoznatljiviji na svjetskom tržištu, prenosi Radio Rijeka.

Cilj Uljanik grupe, pa tako i 3. maja, je raditi modernije, skuplje i traženije brodove. Tako će s navoza riječkoga škvera u sljedeće dvije i pol godine u more kliziti tri broda u seriji za prijevoz automobila, zatim pet brodova za rasuti teret za kanadskoga naručitelja, a nastavlja se i gradnja serija brodova za Šveđane. Knjiga narudžbe popunjena je do kraja 2018.

Trenutni kapaciteti nisu dovoljni, kaže rukovoditelj na navozu Željko Vučković: “Svi naši ljudi će raditi punim kapacitetom, bez imalo slobodnih dana.” 150 kvalificiranih radnika, koliko ih se godišnje educira, sada je premalo, pa direktor korporativnih komunikacija Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić objašnjava da je u tijeku kampanja zapošljavanja, ne samo visokoobrazovanih inženjara i projektanata, nego i budućih brodograditelja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...