Početna - IZDVOJENO - PGŽ planira upis 2.928 djece u srednje škole, u 89 programa
skola

PGŽ planira upis 2.928 djece u srednje škole, u 89 programa

Prijedlog ovogodišnjeg plana upisa u prvi razred srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji obuhvaća 2.928 djece, koja će moći upisati 89 različitih programa u nekom od ukupno 125 razrednih odjela, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Plan upisa obuhvaća djecu koja završavaju osnovnu školu u županiji i procjenu broja djece koja će se u županijske škole upisati iz drugih dijelova Hrvatske.

Iz županije su izvijestili i da su zaprimljeni programi rada i financijski planovi vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, te je odlučeno o rasporedu 350.000 kuna za osam vijeća i pet predstavnika nacionalnih manjina.

Po manjinskom vijeću dodjeljuje se 30.000 kuna, a manjinama koje imaju svoja vijeća i predstavnike u jedinicama lokalne samouprave dodatno će se po vijeću i predstavniku dodijeliti 1.500 kuna. Za svakog predstavnika na županijskoj razini izdvojit će se 17.000 kuna.

Iz županijskog proračuna dodijeljena su i sredstva obalnim jedinicama lokalne samouprave za redovno održavanje pomorskog dobra, kao što su sanacija obala, šetnica, ograda i hortikulture. Tom mjerom županija podržava gradove i općine, kako se na pomorskom dobru ne bi događale izvanredne situacije koje bi ugrožavale sigurnost korisnika pomorskog dobra.

U proračunu je  za sanaciju posljedica izvanrednih događaja, poput potresa ili olujnog vjetra osigurano 1,7 milijuna kuna, dok je 1,4 milijuna, kao potpora održavanju pomorskog dobra, dodijeljeno lokalnim jedinicama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Opatije kršili mjere samoizolacije

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih ...