Početna - IZDVOJENO - Književne večeri na 24 KKL-u
kkl
web

Književne večeri na 24 KKL-u

Nakon uspješno inkorporirane književnosti kao nove umjetnosti u sferi Kastafskog kulturnog leta te nakon protekle dvije godine kada su na Kastafskom kulturnom letu gostovali riječki književni kolektiv Ri Lit, Renato Baretić, Jasen Boko, Maja Hrgović i Tea Tulić, u sklopu trećeg izdanja Dana književnosti kastavskoj publici predstavit će se Rade Šerbedžija, Nikola Petković, Velid Đekić, Aleksandar Mijatović, Kristina Posilović i Dunja Matić.

3. Dani književnosti započinju u srijedu, 8. srpnja u Vikotovoj bačvariji predstavljanjem Nikole Petkovića, predsjednika Hrvatskog društva pisaca. Uz druženje i otvorene rasprave o suvremenim književnim temama, ali i o domaćoj pisanoj riječi te statusu radova nastalih na dijalektu, kastavska će publika imati priliku uživati u večeri poezije uz glumca Radu Šerbedžiju. Idući dan očekuje nas otvorena rasprava o lokalnoj i europskoj književnosti, mladim autorima i autoricama te književnoj publici i stanju književnosti općenito. Na raspravi sudjeluju autori, autorice i kritičari Nikola Petković, Velid Đekić, Kristina Posilović, Dunja Matić i Aleksandar Mijatović.
Obje večeri s programom započinju u 20:00 dok će se besplatna radionica kreativnog pisanja održavati tijekom dana. Besplatna dvodnevna radionica kreativnog pisanja namijenjena je polaznicima/polaznicama koji žele iz prve ruke naučiti osnove pisanja ili usavršiti već postojeće tehnike. Voditelj radionice je Nikola Petković – književnik, književni kritičar, esejist, publicist, urednik i prevoditelj, redoviti profesor na Odsjeku za kulturalne studije i Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, predsjednik Hrvatskog društva pisaca. Svi zainteresirani za ovu radionicu mogu se javiti na radionice.kkl@gmail.com (maksimalni broj polaznika/polaznica je 10). Preporuka je da se prije početka radionice pročita kratka priča ”Epizoda Kugelmass” iz zbirke ”Nuspojave”, autora Woodya Allena.

Ulaz na sva događanja u sklopu 3. Dani književnosti je slobodan

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...