Početna - IZDVOJENO - Matuljske ljetne večeri
matulji

Matuljske ljetne večeri

Matuljske ljetne večeri počinju u petak, 10. srpnja s koncertom Maura Staraja koji će nastupom  će proslaviti ”glazbenu punoljetnost”, punih 18 godina karijere.

Početak je u 21:00 sat, na krovu sportske dvorane,a  pratit će ga sastav La Banda, kao i  čitav niz glazbenika s kojima je surađivao tijekom protekla dva desetljeća – prva postava benda Faloti u kojem je započeo glazbenu karijeru, Nenad Mandić i Damir Tibljaš s kojima je nastupao u Koktelsima, te gosti kao što su Dražen Turina Šajeta, Klapa Skalin, Dule i Bonaca, Mario Lipovšek Battifiaca, Sergio Pavat i drugi. Snimljen je i film o 18 godina glazbenog rada Maura staraja, a posjetitelji će g imati priliku pogledati, a očekuje ih i veliki broj drugih iznenađenja.

Ovaj koncert dio je programa nazvanog ”Tramontana” kojim se promovira glazbeni i jezični izričaj ovog kraja, kao i domaće autore i glazbenike. Drugi koncert u sklopu ovog programa održat će se tjedan dana kasnije, odnosno u nedjelju 19. srpnja kada su na programu ”Zvijezde X Factora”, regionalnog glazbeno-scenskog spektakla koji je ovog proljeća gledatelje i navijače držao u napetosti pred malim ekranima.

19. srpnja, nedjelja, dolaze zvijezde X Factora, a uz Antonija Krištofića, na krovu sportske dvorane nastupit će i finalisti showa Ilija Mihailović i Iva Ćurić, a interes za ovaj koncert je zaista velik.

Zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj rekla je kako su Matuljske ljetne večeri započele već tijekom lipnja nizom kulturno-zabavnih programa pod zajedničkim nazivom ”Judi, fešti i užanci” kojima se po Mjestima Općine Matulji obilježavaju tradicionalne proslave mjesnih blagdana vezanih najčešće uz blagdane zaštitnika pojedinih mjesta, kao što su Ivanja pul Jurdani i Frlanije, Matuljski dani, Brežanska noć i Petrova, a predstoje još Dani Rupe, Mandalenina, Dani Puževega komuna, Kuzmova…

26. srpnja, nedjelja, na redu je 3. Matulji-Etno-Jazz Festival gdje će nastupiti Damir Kedžokao vokal, Franjo Črnjarić na saksofonu, Branko Sterpin na trubi, Adrijano Bernobić na bubnjevima. Koncerti su u sklopu drugog srpanjskog programa „Trifonija“, a objedinjuju aktivnosti kojima se promoviraju nekomercijalni stilovi glazbe kao što su klasična glazba, blues ili jazz, i koji iz godine u godinu bilježe sve veći broj posjetitelja što posebno veseli i potvrđuje da Matulji imaju publiku i za ove programe. 3. Matulji Etno Jazz Festival organizira Općina Matulji u suradnji s matuljskim glazbenicima Spartacom Črnjarićem, Zvjezdanom Ružićem i Vedranom Ružićem.

02. kolovoza, nedjelja na programu je fado gdj će publika uživati u standardima ove portugalske glazbe u izvanrednoj izvedbi poznate glazbenice Jelene Radan. Program ”Trifonija” završava se bluesom, odnosno trećom večeri Kastav Blues Festivala koja će 7. kolovoza na krovu matuljske sportske dvorane predstaviti Kaplowitz Blues Trio, Darka Jurkovića Charliea te Vedrana Božića i Rock Masters.

Svi programi održat će se na krovu matuljske dvorane s početkom u 21:00 sat, ulaz je besplatan ,a u slučaju kiše programi se premještaju za datume koji će se naknadno najaviti. Za sve informacije publika se može obratiti Općini Matulji na drustvene.djelatnosti@matulji.hr ili na broj telefona 274-283.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...