Početna - IZDVOJENO - Kolaps u prometu, veći dio Gorskog kotara ostao bez struje
Snijeg Gorski Kotar
foto: web

Kolaps u prometu, veći dio Gorskog kotara ostao bez struje

U prekidu promet između Rijeke i Zagreba kroz Gorski kotar

Na većini cesta u Hrvatskoj kolnici su mokri ili vlažni i skliski uz moguću poledicu, a za sav promet zatvorena je dionica autoceste Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica u smjeru Rijeke te od Kikovice do Delnica u smjeru Zagreba, objavio je HAK. Autocesta je blokirana zbog puknuća vodovoda, a ranije je stigla i informacija o puknuću dalekovoda, čiji su vodovi popadali po kolniku. Dežurne ekipe HEP-a rade na njihovom uklanjanju.

Vozila se od čvora Bosiljevo 2 preusmjeravaju autocestom preko Žute Lokve i dalje preko Senja do Rijeke, i obrnuto. Lokalno je dozvoljen promet na dionicama Kikovica-Vrata i Bosiljevo 2-Delnice u oba smjera.

Za sva vozila zatvorena je i stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Gornje Jelenje – Sopač. Ondje se na kolniku ispriječilo brojno granje koje je popucalo i palo na cestu pod težinom snijega i leda. Na uklanjanju su angažirane vatrogasne ekipe.

Na većini cesta kolnici su mokri i skliski, a zbog ledene kiše koja povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog ledene kiše dobar dio Gorskog kotara ostao je bez električne energije, javlja Radio Rijeka . Bez struje su ostali Čabar, Fužine, Mrkopalj i cijela kupska dolina. Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Čabra i Fužina.

HAK također upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja u gorskim predijelima. Sljemenska cesta u Zagrebu zatvorena je za sav promet, zbog prepriječene ralice.

U prekidu je i željeznički promet između Rijeke i Zagreba, te Rijeke i Ljubljane, a uzrok je također kiša koja se ledi na instalacijama, javlja Radio Rijeka .

Zimski uvjeti su proglašeni na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Trakošćana.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi Prezid I i Zamost u Gorskom kotaru. Za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi Erdut i Batina, a na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je duga oko 5 km.

Na graničnom prijelazu Goričan zabrana je prometa za teretna vozila iznad 3,5 tone, zbog poledice u Republici Mađarskoj. Na ostalim graničnim prijelazima sa Republikom Mađarskom moguća su također ograničenja za pojedine skupine vozila na izlasku iz Republike Hrvatske, ovisno o vremenskim uvjetima u Republici Mađarskoj.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije na riječkom, zadarskom i splitskom području.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...