Početna - GOSPODARSTVO - Održan sastanak na temu Dječjeg vrtića na Punta Kolovi
otvorenje sportske dvorane Opatija 2013

Održan sastanak na temu Dječjeg vrtića na Punta Kolovi

Na temu projekta novog objekta Dječjeg vrtića na Punta Kolovi koji je plod zajedničke suradnje članova radne grupe s talijanskim partnerima – s Tršćanskog narodnog učilišta, Talijanske Unije i Zajednice Talijana Opatija održan je redovni radni sastanak u konferencijskoj sali koja se nalazi u sklopu Sportske dvorane Marino Cvetković.

Sastanak je bio informativnog karaktera, s ciljem da se talijanski partneri upoznaju s fazom i tijekom postupka ovog projekta. U vrtiću će djelovati pored redovnih skupina Dječjeg vrtića Opatija na hrvatskom jeziku i tri odgojno obrazovne grupe za djecu s područja Opatije na jeziku i pismu talijanske nacionalne manjine.

Na sastanku su bili nazočni predstavnici Grada Opatije na čelu s pročelnikom UO za prostorno uređenje Zdenkom Tupanjcem, zatim Silvio Delbello, predsjednik Universita Popolare di Trieste, Alessandro Rossit, generalni ravnatelj Universita Popolare di Trieste, Norma Zani potpredsjednica Izvršnog Vijeća Talijanske Unije u Rijeci, predsjednik Zajednice Talijana Opatija Pietro Varljen, Norma Tuljak Srbulj, tajnica Zajednice Talijana Opatija, te Sonja Kalafatović, predstavnica Talijanske nacionalne manjine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...