Početna - IZDVOJENO - Građani posjetili najljepšu džamiju u Europi
foto: CTK Rijeka

Građani posjetili najljepšu džamiju u Europi

U sklopu volonterskog programa Centra tehničke kulture Rijeka „Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ građani su ove subote posjetili riječki Islamski centar na Rujevici.

Na subotnjem obilasku održanom u sklopu programa „Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ sudjelovalo je više od 150 građana različitih generacija: bila je to najveća grupa koja je posjetila i obišla Islamski centar od njegova otvorenja 2013. godine. Tijekom obilaska građani su saznali mnoge detalje o tradiciji i obredima islamske zajednice, upoznali se s unutrašnjosti džamije, a prisustvovali su i molitvi vjernika. Kroz prigodni film prikazan u kongresnom prostoru Islamskog centra prisjetili su se povijesti izgradnje građevine koju s pravom mnogi danas nazivaju najljepšom džamijom u Europi. Stručno vodstvo tijekom obilaska održao je glavni imam riječki, prof. Hajrudin ef. Mujkanović, koji je odgovarao na mnogobrojna pitanja zainteresiranih građana oduševljenih gostoljubivošću domaćina i grandioznošću Centra.

Posjet Islamskom centru Rijeka organiziran je u sklopu programa „Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ kojeg CTK Rijeka i volonteri provode već četvrtu godinu s ciljem educiranja građana Rijeke o bogatoj kulturnoj, umjetničkoj i povijesnoj baštini grada. Program zainteresiranim građanima nudi priliku da se, kroz organizirane obilaske i tematska predavanja koje volonterski provode mnogi riječki stručnjaci, upoznaju s bogatstvima i specifičnostima grada Rijeke, a kroz sudjelovanje u životu Facebook grupe „Rijeka – Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ raspravljaju o različitim riječkim temama te na taj način razvijaju vještine korištenja novih tehnologija.
„Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ aktivnosti upoznavanja Rijeke i okolice provodi svaki mjesec, a novosti o obilascima i predavanjima možete pratiti na web stranici CTK Rijeke ili se prijaviti na mailing listu porukom na dpredrag@ctk-rijeka.hr .

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...