Početna - IZDVOJENO - Maškarani vikend na Grobniku i Platku

Maškarani vikend na Grobniku i Platku

Maškarani vikend na Grobniku i Platku znači da u subotu 1. veljače Gromišćina zvoni po Jelenju, uz goste, atraktivne tradicijske skupine iz inozemstva. U nedjelju je na programu 13. Maškarani Platak.

Prve subote u veljači grobnički se kraj daleko čuje jer Grobnišćina zvoni u organizaciji Grobničkih dondolaša. Ove godine dvanaesti put. Osim domaćih zvončara i Ćićskih, Munskih, Zametskih, Žejanskih, Kukujanskih zvončara i Griških krabunosa, Grobnikom po tradiciji dolaze i gosti iz inozemstva.

Neformalno druženje maškara na snijegu, 13. Maškarani Platak, što ga Radio Rijeka organizira u suradnji s Turističkom zajednicom Čavle. Iza doma u Čavlima u nedjelju 2. veljače u 10 sati jedan će autobus krenuti za Platak. Okupljanje i prijava karnevalista je u 11 sati, a natjecanje u zabavnim disciplinama počet će u podne.

Maškarani Platak, veliko je takmičenje maškara pod geslom “ki kako more i umi”, održati će se u nedjelju 2.2.2014.
Početak je zakazan za 12:00 sati ispred Velikog doma Platak. Čime će nas ove godine iznenaditi i razveseliti maškare na snijegu ostaje za vidjeti, ali sigurno je da će biti pjesme, plesa, fažola, soka i kuhanog vina koje već tradicionalno dobiva samo visoke ocjene.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...