Početna - IZDVOJENO - Kolinda: Novac sam donirala zakonito, Povjerenstvo prekršilo ovlasti
kolinda konzultacije
sreenshot

Kolinda: Novac sam donirala zakonito, Povjerenstvo prekršilo ovlasti

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drži kako je Povjerenstvo za sukob interesa današnjom odlukom o pokretanju postupka „zbog povrede načela obnašanja javne dužnosti i vjerodostojnosti Predsjednice Republike“, a ne zbog sukoba interesa, prekoračilo svoje ovlasti i ušlo u sferu političkog arbitriranja.

Tome u prilog govori i činjenica kako je ova odluka donesena, koje li slučajnosti, na istoj sjednici na kojoj se odlučivalo o očiglednom primjeru sukoba interesa visokog dužnosnika Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednica Republike ponosna je što su sva sredstva zakonito donirana onima najpotrebnijima, iako ih je mogla zadržati za sebe.

Budući da ničim nije dovela u pitanje načela obnašanja javne dužnosti, Predsjednica Republike opet će učiniti isto.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog narušavanja vjerodostojnosti.

Prema njihovim riječima, predsjednica je u vrijeme predsjedničkih izbora od države dobila 1.167.573 kune za naknadu promidžbe. Ona je taj novac prebacila na račun HDZ-a iako sredstva nisu bila njena.

Povjerenstvu je sporno što je u idućih pola godine, od trenutka uplate novca HDZ-u, ona odlučivala o tome kome će se taj novac prosljeđivati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...