Početna - IZDVOJENO - Kolinda u Kninu: Narod koji ima povijest ne može se izbrisati s lica zemlje
kolinda
web

Kolinda u Kninu: Narod koji ima povijest ne može se izbrisati s lica zemlje

Posebno mi je zadovoljstvo stajati na povijesnom mjestu, na ovoj tvrđavi. Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnicu Oluje. Još je Ciceron rekao “povijest je svjedok vremena i učiteljica života”. Onaj narod, koji ima svoju povijest, ne može se izbrisati s lica zemlje, kako su neki pokušali. Posebno se sjećam poginulih i nestalih u ratu, zahvaljujem njihovim obiteljima na strpljenju i svemu onome što su prošli i zahvaljujem im što i dalje rade za dobrobit Hrvatske, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica je zahvalila svima koji su pomogli u stvaranju ovog muzeja. Dodala je kako muzej ‘Oluja ’95’ daje realan, dokumentiran, stručno i znanstveno argumentiran pregled događaja koji su prethodili borbi za slobodu, sliku o Domovinskome ratu i samoj vojno redarstvenoj operaciji Oluja kao i o međunarodnome kontekstu toga vremena.

– Poštovani branitelji i potomci hrvatskih vitezova, Kninjanke i Kninjani, Hrvatice i Hrvati, svoju povijest pišemo sami. Ponosni na našu povijest i baštinu promičemo i tumačimo na jedini ispravni način. Čuvanjem uspomena na veliki događaj, upravo tako kako to možemo vidjeti u kninskom muzeju – poručila je predsjednica i svečano proglasila otvorenje muzeja “Oluja 95”.

Izvor: 24 sata

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...