Početna - IZDVOJENO - U nedjelju koncert simfonijskog OKOrkestra-Božić 2016, Opatija
oko

U nedjelju koncert simfonijskog OKOrkestra-Božić 2016, Opatija

Za ovogodišnji opatijski advent uistinu se može reći da će obilovati najraznolikijim događanjima. U tom bogatom prosinačkom programu krije se jedan pravi glazbeni biser, a radi se o simfonijskom koncertu OKOrkestra, kojemu će ovo biti šesti izlazak pred opatijsku publiku.

Pod vodstvom svog osnivača Damira Smerdela, OKO će Opatijcima i njihovim gostima predstaviti djela dvaju velikih bečkih simfoničara koje se ne mogu često čuti na našim pozornicama.

Sve će započeti Beethovenovom moćnom Uvertirom Coriolan, koja će biti uvod u jednu od najpoznatijih ranoromantičnih simfonija – u „Nedovršenu simfoniju“ u h-molu Franza Schuberta. Koncert će kulminirati vrlo rijetko izvođenom Drugom simfonijom u D-duru op. 36 Ludwiga van Beethovena, djelo njegova ranijeg stvaralačkog razdoblja, ali s njegovim vrlo prepoznatljivim dramatičnim „pečatom“, ali istodobno iznimno vedra karaktera, s vrlo osebujnim i neočekivano šaljivim finalom.

Koncert će se održati 18. prosinca 2016. u opatijskom Royal Hallu s početkom u 19.30 sati. Ulaznice  se, po cijeni od 40 kn, mogu nabaviti na recepciji hotela Continental (+385 51 278 000) svakodnevno te na ulazu u dvoranu na sam dan koncerta.oko-simfornijski-koncert-bozic-2016-m

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...