Početna - IZDVOJENO - Koncerti povodom 100. godišnjice smrti Ivana pl. Zajca
web

Koncerti povodom 100. godišnjice smrti Ivana pl. Zajca

Stogodišnjicu smrti velikog skladatelja, rođenog Riječanina Ivana pl. Zajca(3. kolovoza 1832 – 16. prosinca 1914) , riječko kazalište koje nosi njegovo ime obilježit će s dva programa.

Na samu godišnjicu Zajčeve smrti, u utorak, 16. prosinca 2014. s početkom u 20.00 sati, u nastavku ciklusa komornih koncerta „Opera u foyeru“ HNK Ivana pl. Zajca na koncertu pod nazivom „Zajc u Zajcu“, uz glasovirsku pratnju Ane Anconelli, nastupit će riječki operni pjevači Angela Nujić, Morana Pleše, Ivanica Vunić, Vanja Zelčić, Marko Fortunato, Sergej Kiselev, Martin Marić, Bojan Fuštar i Dario Bercich. Na programu će se, naravno, naći redom Zajčeva djela. Nakon solo pjesama „Uznesi se!“, „Na gondoli“, „Domovini i ljubavi“ i „Noć je tiha“, na programu koncerta su romance, dueti i tercet iz opera „Lizinka“ te „Nikola Šubić Zrinjski“.

Dva dana kasnije, u četvrtak, 18. prosinca  bit će dva puta, u 17.00 i potom u 19.30 sati, izveden edukativni program maestra Igora Vlajnića „Što znamo o Zajcu?“ prilagođen mlađim uzrastima. Bit će to zanimljiv i dinamičan vodič kroz život i djelo Ivana pl. Zajca koji će voditi maestro Vlajnić, a u kojem će sudjelovati solistiAnamarija Knego, Angela Nujić, Morana Pleše, Vanja Zelčić, Ivanica Vunić, Marko Fortunato, Voljen Grbac, Sergej Kiselev, Slavko Sekulić i Dario Bercich temuški zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...