Početna - IZDVOJENO - Konstituiran Stožer civilne zaštite Grada Opatije

Konstituiran Stožer civilne zaštite Grada Opatije

Kristina Đukić izabrana za načelnicu Stožera.

U Gradskoj je vijećnici održana konstituirajuća sjednica Stožera civilne zaštite Grada Opatije, sukladno zakonu, nakon provedenih lokalnih izbora. Načelnica stožera zamjenica je gradonačelnika Kristina Đukić.

Stožer civilne zaštite ima 8 članova, uz načelnicu čine ga: zamjenik načelnice Gordan Filinić , zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija, Lenjinka Juričić Mamilović, voditeljica službe za prevenciju i pripravnost Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, Tomislav Milković, načelnik Policijske postaje Opatija, Đana Pahor, ravnateljica GDCK, Mario Sušanj, epidemiolog NZZJZ PGŽ ispostave Opatija, Ervino Mrak, direktor Komunalnog društva Komunalac d.o.o. i Nataša Dančulović-Škalamera, koordinatorica operativnih poslova HGSS-a, stanica Rijeka.

Glavna je točka dnevnog reda danas bila izvještaj o epidemiološkoj situaciji koja je na području Liburnije, prema riječima opatijskog epidemiologa dr. Sušnja, optimistična. Trenutno su na području Opatije 2 oboljele osobe, 2 na području Lovrana, 2 u Mošćeničkoj Dragi i jedna u Matuljima, što je ukupno 7 oboljelih. U posljednja tri tjedna bilježi se veliki pad u broju novooboljelih. Ukupna statistika govori da je u godinu i pol, koliko pandemija traje, na Liburniji oboljelo više od 10 posto stanovništva. Cijepljenje je započelo 28. prosinca prošle godine i sada ulazi u završnicu. Cijepljene su sve rizične skupine i interventne službe, stariji građani, djelatnici škola, vrtića, turistički djelatnici se intenzivno cijepe ovih dana. Od 22. svibnja masovno se cijepljenje provodi u SD Marino Cvetković te je do sada održano pet akcija koje su bile odlično organizirane, kazao je Sušanj.

Usprkos optimizmu dr. Sušanj naglašava da cijela priča oko pandemije još nije gotova te turistička sezona koja je pred nama donosi nove rizike i izazove, već je bilo slučajeva zaraženih turista u opatijskim hotelima, kazao je.

– Pozivam sve građane koji se još nisu cijepili da se na cijepljenje odazovu, onima koju su preboljeli zarazu koronavirusom preporučam da se nakon 3 do 6 mjeseci cijepe jednom dozom cjepiva. Ljudi su se jako opustili i sada svi žele organizirati velike manifestacije, no oprez je nužan i sva se okupljanja moraju održavati s primjenom svih važećih protuepidemijskih mjera, poručio je Sušanj.

Osim pandemije koja u posljednje vrijeme zaokuplja najveću pozornost javnosti, Stožer civilne zaštite ima mnoga druga zaduženja, na području Opatije najčešća su ugroza požari, no civilna zaštita mora biti spremna na sve moguće izvanredne situacija s kojima smo se, nažalost, posljednje godine itekako suočili u Hrvatskoj, poput razornih potresa, kazao je vatrogasni zapovjednik JVP Opatija Gordan Filinić naglasivši potrebu bolje koordinacije među stožerima civilne zaštite četiriju lokalnih samouprava na Liburniji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...