Početna - IZDVOJENO - Za kraj godine u “Zajcu”: Novogodišnji koncerti uz odlomke iz popularnog „Šišmiša“
HNK Ivana pl. Zajca
foto: HNK Ivan pl. Zajc

Za kraj godine u “Zajcu”: Novogodišnji koncerti uz odlomke iz popularnog „Šišmiša“

Iznimno popularni Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra i solista riječke Opere, ove su godine na programu 27, 28, 29. i 30. prosinca s početkom u 20 sati. A posljednjeg dana u godini, na Silvestrovo, točno u podne, na programu je Novogodišnji koncert za obitelji (za mame, tate, none, noniće, unuke…) čije je program prilagođen djeci, a za djecu su ulaznice – besplatne!

Ovosezonski Novogodišnji koncerti donose pravi blagdanski operetni show odnosno popularne odlomke iz „Šišmiša“, Straussove „operete nad operetama“, uz vesele i šarmantne valcere i polke te prigodna iznenađenja. Pod dirigentskim vodstvom maestra Matije Fortune te u režiji i scenografiji Lucije Brnić, uz orkestar i zbor Opere, nastupaju solisti (u alternacijama): Kristina Kolar / Olga Kaminska, Voljen Grbac / Igor Vlajnić, Vanja Zelčić / Ana Majdak, Sergej Kiselev, Robert Kolar, Sonja Runje, Dario Bercich, Katarina Toplek / Morana Pleše te Jasmin Mekić, glumac Hrvatske drame. U izvedbi sudjeluje i ansambl Baleta, a Šišmiša će plesati Laura Orlić.

Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, koreografkinja Oxana Brandiboura, a oblikovatelj svjetla Boris Bidar. Zborovođa je Igor Vlajnić dok je koncertni majstor Romeo Drucker.

Osim glazbenog doživljaja u posebnom blagdanskom ozračju, riječki Novogodišnji koncerti postali su i društvenim događajem koji se ne propušta. Danas tradicionalni, Novogodišnji koncert prvi put se našao na repertoaru 30. prosinca 1982. Ubrzo je koncert, uz zvuke valcera i polki, postao jedan od najpopularnijih i najposjećenijih kazališnih programa, a zbog sve većeg zanimanja publike i broj izvedbi godinama se povećavao. Ove godine ih je, uključujući i onaj posljednji, obiteljski, ukupno pet. Svakako i vi budite na jednom od njih!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...