Početna - GOSPODARSTVO - Kreće izgradnja punog profila autoceste od Pazina do tunela Učka
učka tunel
foto: wikipedija

Kreće izgradnja punog profila autoceste od Pazina do tunela Učka

Europska komisija odobrila je Hrvatskoj produljenje ugovora sa Bina-Istrom, koncesionarom Istarskog ipsilona, a čime je dano zeleno svijetlo i za 165 milijuna eura vrijednu izgradnju punog profila autoceste na dionici Pazin-tunel Učka u duljini od 28 km.

Europska komisija potvrdila je kako je hrvatski plan u skladu s državnim potporama, a Povjerenica Margrethe Vestager, zadužena za politiku tržišnog natjecanja izjavila je kako će produljenje koncesije za Istarski ipsilon unaprijediti regionalni rast i investicije, poboljšati sigurnost građana te smanjiti prometno zagušenje.

„Nakon dvije godine procedure koja je podrazumijevala iscrpne pregovore sa koncesionarom, međunarodnim financijskim institucijama i Europskom komisijom, sa zadovoljstvom sam primio ovu vijest iz Brisela. Ubrzo počinje izgradnja 2 B1 faze Istarskog ipsilona od Tunela Učka do Pazina. To je veliki i važan infrastrukturni projekt s kojim ova Vlada nastavlja s velikim investicijskim ciklusom u izgradnji prometne infrastrukture. Nakon ove Odluke, pokrećemo proceduru donošenja Odluke aneksa ugovora o koncesiji kojeg donosi Vlada Republike Hrvatske. Paralelno s ovim projektom, kreće se u projektiranje i 2 B2 faze, odnosno druge cijevi tunela Učka i završetak izgradnje punog profila do čvora Matulji.”, izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Podsjetimo, Bina-Istra d.d. dogovorila je sve uvjete financiranja projekta, a radovi na dionici Pazin-tunel Učka trebali bi trajati ukupno 3 godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...