Početna - IZDVOJENO - Kriminal u Riječkim tržnicama

Kriminal u Riječkim tržnicama

Milijan Brkić Vaso, glavni tajnik HDZ-a, prema odluci Policijske akademije MUP-a, zbog plagijata mora napisati novi diplomski rad.

Milijan Brkić

foto: Biljana Gaurina/CROPIX

Smatram da nisam napravio nikakvu nepravilnost, koristio sam materijale koji su mi bili stavljeni na raspolaganje. Siguran sam: da nije bila riječ o meni, nikada ne bi bila ni pokrenuta ova istraga. Ipak, poštujem odluku nadležne institucije i napisat ću novi diplomski rad. Tema bi mogla biti “Kriminal u Riječkim tržnicama, s osvrtom na utjecaj lokalnih moćnika” – komentirao je Brkić odluku Policijske akademije.

Podsjetimo, mediji su prije godinu dana objavili priču o tome da je Brkić prepisao svoj diplomski rad, a sad je Policijska akademija, piše Jutarnji list, odlučila da Brkić i ostali koje se proziva da su plagirali svoje radove moraju izraditi nove diplomske inače će ostati bez visoke stručne spreme. Takvih falsificiranih radova na Policijskoj akademiji otkriveno je navodno više od dvadeset.

Brkić ironizira: ako je njegov diplomski rad godinu dana bila najveća prepreka da Kukuriku koalicija počne rješavati gospodarska pitanja, onda se nada da će sada, kad su to razriješili, makar početi razmišljati o tome da bi trebali početi nešto raditi. Inače, Brkić je na Policijskoj akademiji diplomirao 2010. godine, a tema diplomskog bila je: “Organizacijske razine MUP-a RH”.

Dvije godine poslije, dolaskom Kukuriku koalicije na vlast, revizija je pročešljala diplomske radove i utvrdila da je riječ o falsifikatu prenosi Večernji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...