Početna - IZDVOJENO - Kuća na litici kod Lovrana je “ukleta”
foto: web

Kuća na litici kod Lovrana je “ukleta”

Da priče o duhovima i paranormalnim stvarima nisu samo priče kojima pokušavamo preplašiti djecu, dokazuje priča o kući koja je smještena na jednoj litici pokraj Lovrana.

Naime, priča o “ukletoj kući” seže u ne tako daleku prošlost, a mještani i danas izbjegavaju kuću koja je nekada bila hotel. Kuća je izgorila u požaru i dugo godina ležala ispod litice u ruševinama. Mnogi ni ne žele pričati o njoj, a oni koji progovore kažu samo da je prokleta. U kući su se događale čudne stvari, a postoje i svjedočanstva ljudi koji su ‘za dlaku’ izbjegli tragediju.
Tako se jednom prilikom jedan (preljubnički) par htio skloniti od kiše upravo u tu kuću, no čim su ušli unutra, iako su bili sigurni da u njoj nema nikoga, odjednom su sa kata čuli glasove i čaše kao da se radilo o kakvoj zabavi. U pokušaju bijega, auto kojim su došli samo od sebe je krenulo prema provaliji. No, u stijenu iznad kuće udario je grom, a istog trenutka automobil je jurnuo prema cesti.

Nakon nekog vremena kuću je kupila jedna obitelj i krenula u obnovu. Međutim, pijavica je digla krov i razbacala crjepove po selu. Ni jedna druga kuća nije stradala. Vlasnik je zatim obolio i umro.

Drugi vlasnik umro je od iznenadne bolesti, a sljedeći u prometnoj nesreći nekoliko mjeseci nakon što ju je počeo adaptirati. U kući je grom ubio češke turiste koji su ušli kako bi se sklonili od kiše.

Osim toga, u kući su navodno mučene i ubijene tri žene i zbog toga su pokraj kuće tri raspela, a duhovi mučenih žena i dalje opsjedaju kuću. Bilo je u kući još ubojstava, no duhovi se nisu zadržali

Današnji vlasnik, čiji je pokojni otac stradao u prometnoj nesreći nedugo nakon što je počeo popravljati kuću, uredio ju je u ugostiteljski objekt. To je i bila očeva želja. Ne vjeruje u priče o duhovima, a kuću je obnovio kakva je bila. Isto tako, kaže da nije doživio ništa paranormalno….još.

I: 24 sata

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...