Početna - IZDVOJENO - Kupaći kostimi na aerodromu
kupaci kostimi

Kupaći kostimi na aerodromu

Jedinstvenom muzejskom terminalu u Zračnoj luci na Krku pridružio se i Hrvatski muzej turizma iz Opatije i to svojom izložbom „Život na plaži“.

Muzejski terminal je prvi hrvatski projekt muzeja u jednoj zračnoj luci realiziran na inicijativu Primorsko-goranske županije u suradnji s muzejskim ustanovama okupljenim u projektu “Muzeji zajedno” i Zračnom lukom Rijeka, a s ciljem promocije muzejskih sadržaja i kulturne baštine te oplemenjivanja riječkog aerodroma.

Izložba „Život na plaži – Kupanje i kupališna moda na Jadranu“ autorice Nataše Babić prikazuje razvoj kupališnog turizma na Jadranu, a osim brojnih fotografija s jadranskih plaža putnici će moći vidjeti i replike orginalnih kupaćih kostima iz fundusa Hrvatskog muzeja turizma.

U sklopu Europskog projekta HISTUR – „Turizam kao zajednička kulturna baština obalnog dijela istarskog poluotoka“ ta je izložba već gostovala u Sloveniji, u Portorožu, a sada je postala dio zanimljivog projekta kojim su riječki, opatijski, crikvenički te omišaljski muzej obogatili  krčku zračnu luku.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...