Početna - IZDVOJENO - Kvarner u 2016. godini ostvario rast dolazaka od 5 posto i noćenja od 6 posto
slika-grad-opatija

Kvarner u 2016. godini ostvario rast dolazaka od 5 posto i noćenja od 6 posto

Kvarner je u 2016. godini osjetno pojačao svoj turistički ”rejting”, nezanemarivim rastom fizičkih pokazatelja.

– Iza nas je još jedna rekordna turistička godina. Imamo 5 posto više dolazaka i 6 posto više ostvarenih noćenja u odnosu na 2015. godinu. Veseli nas što su sve naše mikroregije u plusu, a posebno podatak da je Gorski kotar ostvario najveći rast, kazao je zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Prema podacima koji su predstavljeni javnosti, otok Krk ostvario je trećinu ukupnog turističkog prometa, a po rezultatima ga prate otoci Lošinj i Rab te Opatijska rivijera. Što se tiče urbanog turizma značajan je i turistički rast Rijeke. Posebno je važan podatak što su u turizmu u prosincu dominirali domaći gosti. Boras Mandić je istaknuo da je nakon dugogodišnjeg naglaska na prirodne prednosti Kvarnera (“sunce-more-snijeg”), sve veći naglasak na atraktivne manifestacije kao što su biciklistička utrka “Tour of Croatia”, zdravstveni turizam i razvoj Platka kao cjelogodišnje rekreativne destinacije.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov predstavila je turističke rezultate prethodne turističke sezone i najavila promotivne aktivnosti u 2017. godini. Naglasila je da je u proteklih 6 godina ostvaren vrlo veliki rast te da je, u odnosu na 2010. godinu, u 2016. bilo 26 posto više noćenja.

– Veseli da se dužina boravka na Kvarneru lagano povećava. Nešto je duža na otocima, a na obali kraća, ali su posjeti češći. Također je vrlo pozitivno da su naša najznačajnija tržišta u rastu. Kako je najveća promocija bila na njemačkom tržištu, Nijemci su na prvom mjestu uz 9 posto povećanja noćenja, rekla je direktorica TZ Kvarnera.

Turizam Kvarnera promoviran je na 43 sajma, a vrijednost oglašavanja iznosila je više od 10 milijuna kuna. Intenzivno se radilo na promociji brendova kao što su Kvarner Outdoor, Kvarner Family, Kvarner Gourmet i zdravstveni turizam.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...