Početna - IZDVOJENO - Liburnia uplovljava u Lovran
goli
web

Liburnia uplovljava u Lovran

Samo tjedan dana nakon završetka 13. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, neke od pobjedničkih filmova imat će prilike gledati i lovranska publika.

U sklopu programa “Liburnia uplovljava” koji sad već tradicionalno u razne hrvatske gradove dovodi pobjednike LFF-a, kako bi što široj publici približio hrvatski dokumentarni film i program festivala, tri će LFF-ova laureata u subotu 5. rujna biti prikazana uHostelu Link u Lovranu.

Prvi film tog malog filmskog maratona bit će “Goli” redateljice Tihe K. Gudac (produkcija Factum) koji je žiri 13. LFF-a proglasio najboljim filmom festivala, te nagradio Dragana von Petrovića za montažu na filmu. “Goli” (75′) redateljičin je pogled iza obiteljskih “zavjesa”, gdje se nalazi bolan, i zabranjen razgovor o prošlosti, čija je jedna od epizoda boravak njenih djeda i bake na Golom otoku.
Slijedit će “Lijepo mi je s tobom, znaš” redateljice Eve Kraljević (produkcija Hulahop) koji je kao najbolji film festivala izabrala publika. “Lijepo mi je s tobom, znaš” (43′) je, kao i “Goli”, intimna redateljičina priča. Eva Kraljević godinama je snimala svoj odnos sa sestrom Mijom koja ima Downov sindrom, a snimke zaokružila u toplu sestrinsku priču.
“Veruda – film o Bojanu” redatelja Igora Bezinovića (produkcija HRT), najbolji regionalni film. “Veruda – film o Bojanu” (34′) riječima žirija 13. LFF-a, “minimalističkim redateljskim postupcima stvara snažne emocije”, uglavnom usmjerene prema glavnom liku, Bojanu iz Pule.

Projekcije se u Hostelu Link održavaju u foyeru, prva projekcija počinje u 20.00 sati, ostale se nastavljaju uz kratku pauzu, a ulaz je besplatan!

Program “Liburnia uplovljava” u Lovranu podupiru Hostel Link, Općina Lovran i TZ općine Lovran.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...