Početna - AUTOMOTO - Limitator brzine
Screenshot Youtube

Limitator brzine

Nećemo smjeti voziti više od 115 km/h na sat po autocestama.

Iz Europske komisije poručili su kako razmatraju opciju ugradnje limitatora u sva vozila unutar Unije, čime bi se maksimalna brzina na autocestama ograničila na 115 km/h.

Ako ideja Europske komisije zaista zaživi, ograničenje brzine na hrvatskim autocestama smanjit će se sa 130 na 115 km/h. Naime, Komisija razmatra ugradnju limitatora brzine na sva vozila unutar Unije, kako bi se tako smanjila brojka od 30.000 mrtvih na godinu.

Odluka o tome hoće li se dalje raspravljati o toj ideji donijet će se početkom iduće godine, no sasvim je sigurno da će takav prijedlog naići na oštro negodovanje pojedinih zemalja članica.

Mnogi se već protive ideji

Pri tome se prvenstveno misli na Njemačku, čiji su vozači već poručili da je to udar na njihov ponos – lijepe i kvalitetne autoceste na kojima gotovo da nema ograničenja brzine.

Istovremeno, proizvođači automobila također su komentirali prijedlog te su poručili da limitatori brzine neće smanjiti broj prometnih nesreća. Ističu da se većina nesreća ne događa na autocestama, nego na sporednim cestama, gdje već postoje ograničenja brzine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...