Početna - GOSPODARSTVO - Linićeva poruka: iduća godina će biti bolja
Slavko Linić
Slavko Linić foto: Arhiva/ Patrik Macek/PIXSELL

Linićeva poruka: iduća godina će biti bolja

Na redovitom godišnjem zasjedanju Svjetske banke i MMF-a ministar financija Linić, zajedno s predstavnicima Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke i Hrvatske bvanke za obnovu i razvitak susreo se s predstavnicima banaka važnih za financiranje u Hrvatskoj. Na tom susretu ustvrdio je da će 2014. godina biti konačno godina konstantnog gospodarskog rasta u Hrvatskoj.

Iako se ove  godine, 2013.,ne očekuje stabilni rast, pozitivni trendovi u drugom polugodištu daju povod optimističnim prognozama za iduću.

Linić je tom prilikom i ponovio da se ove godine ne planira daljnje zaduživanje na inozemnom tržištu te da će zaduživanja za iduću godinu biti raspoređena u omjeru 50:50 posto na inozemnom i domaćem tržištu, no još se ne zna u kojem iznosu. Brojke će se znati kada se izradi proračun za 2014. godinu i uključe mjere za smanjivanje deficita.

 

 

foto: dnevnik.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...