Početna - IZDVOJENO - Malik fest donosi bajkovita bića iz prošlosti na Gradinu
malik fest

Malik fest donosi bajkovita bića iz prošlosti na Gradinu

Sedmi put zaredom, u subotu i nedjelju 3. i 4. lipnja na Trsatskoj se gradini država „Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera – Malik fest 2017.“ Ovaj festival fantazije iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, a najzanimljiviji je djeci koja u srednjovjekovnim zidinama kaštela uživaju u predstavama, nastupima vitezovima, uprizorenjima mitskih bića, viteškom taboru, drevnim igrama, radionicama starih zanata i vještina i prigodnoj ponudi gastro delicija i rukotvorina.

Program „Malik festa“ najavili su Helena Semion iz Odjela za kulturu Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke, Goran  Petrc, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije, Gordan Grgurina, predsjednik Udruge oživljene povijesti Ordo Sancti Viti i Goran Gračanin, direktor Festivala.

– Ova manifestacija koja oživljava Riječanima, ali i brojnim turistima atraktivni Trsatski kaštel upotpunjuje turističku ponudu Rijeke na jedinstven način – kazala je Boban-Štiglić pozivajući Riječane da ovoga vikenda postanu dijelom bajkovite priče na Trsatu. I Helena Semion, ističući da Grad Rijeka od samih početaka podržava održavanje „Malik festa“, istaknula je kako je program Festivala namijenjen ne samo djeci već i odraslima, obiteljima, prava prilika za druženje u svijetu mašte. Govoreći o „Malik festu“, Pertrc je  posebno naglasio da je riječ o izuzetno kvalitetnoj manifestaciji koja je upravo zahvaljujući svojoj kvaliteti postala tradicionalnom, a kako se uklapa u projekt Primorsko – goranske županije „Putevima Frankopana“ čiji je cilj obnova i  korištenja frankopanske materijalne i nematerijalne baštine sigurno će se u budućnosti moći organizirati i u drugim kaštelima što je i želja organizatora.

Najavljujući program „Malik festa“, Grgurina i Gračanin kazali su kako je za oživljavanje povijesti i prikazivanje srednjovjekovnog života Rijeke  kaštel na Trsatu idealna lokacija.

– Ove godine naglasak smo dali edukaciji, radionicama, manje mitologiji, a sve s ciljem da djeca, ali i odrasli postanu aktivnim sudionicima festivala, da se uključe u radionice poput one filcanja vune, tkanja i šivanja , izrade ukrasa i nakita ili u malu školu mačevanja ili streličarstva. – kazao je Gračanin pozivajući Riječane da u subotu i nedjelju u 13 sati budu na Trsatskom kaštelu, na “Malik festu” koji u svom bogatom programu nudi za svakoga ponešto.

Ulaz na “Malik fest” je besplatan, a u slučaju kiše Festival se odgađa za idući vikend, 10. i 11. lipnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Crveni meteoalarm za područje Kvarnera

Za područje cijelog Kvarnera izdan je crveni meteoalarm. Očekuje nas jako i vrlo jako, a navečer mjestimice olujno jugo i ...