Početna - IZDVOJENO - U Malom salonu pogledajte izložbu „Shvatiti sebe“
izlozba

U Malom salonu pogledajte izložbu „Shvatiti sebe“

U četvrtak 19. siječnja 2017. godine u Malom salonu na riječkom Korzu otvorena je izložba pod nazivom „Shvatiti sebe”. Riječ je o izložbi portreta iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Motiv ljudskog lika, portreta ili autoportreta, u središtu je umjetničkog interesa različitih kulturno-povijesnih i stilskih razdoblja, a u fundusu MMSU-a jedna je od najzastupljenijih tema. Iako je riječ o sadržaju koji se izložbeno često eksploatira, on istovremeno pruža nebrojne mogućnosti novih interpretacija.

Ovom izložbom prikazani su radovi koji pokazuju različite formalne pristupe istoj temi, a naglasak je na onima koji podastiru novo i drugačije čitanje tradicionalne teme portreta, autoportreta i općenito ljudskog lika. Izložba je otvorena od 19.1. do 16.2. 2017. godine u Malom salonu.

Izložbu je postavila kustosica Vilma Bartolić, a izloženi autori su; Lovro Artuković, Vladimir Becić, Boris Bućan, Ivo Kalina, Nives Kavurić-Kurtović, Zlatko Keser, Ivan Kožarić, Miroslav Kraljević, Frédéric Léglise, Mira Marković Sandić, Branko Ružić, Gabrijel Stupica, Frano Šimunović, Petra Varl, Davor Vrankić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...