Početna - IZDVOJENO - Malteški brod oštetio lučko pristanište
malteški brod

Malteški brod oštetio lučko pristanište

Lučka kapetanija Rijeka zaprimila je jučer dojavu o pomorskoj nezgodi uslijed pristajanja stranoga teretnog broda u riječku luku, te je tom prilikom oštećeno lučko pristanište. O nezgodi je obavijestila nadležna Lučka uprava Rijeka, dok su djelatnici Kapetanije pokrenuli istragu o uzrocima ove nezgode.

Prema prikupljenim podatcima utvrđeno je da se pomorska nezgoda dogodila jučer u 9.43 sati, kada je motorni brod privatnog brodara za prijevoz generalnog tereta naziva „Cherokee“, malteške zastave, dužine 139 metara, širine 16.5 metara, sa 13 članova posade, prilikom manevra prilaska pristaništu zbog prevelike brzine pramcem udario u vez na poziciji Praška obala – zapad. U trenutku udara u obalu nitko od članova posade nije ozlijeđen, a od siline udara nastala su oštećenja na pristanišnom vezu, te je polomljen jedan bokoštitnik, dok na pramcu broda, osim površinskih oderotina nije utvrđeno veće oštećenje.

Zapovjednik malteškog teretnog broda ukrainske nacionalnosti (rođen 1963. godine), podvrgnut je alkotestiranju kojim nije utvrđena alkoholiziranost, a prema izvješću lučkoga peljara, zapovjednik broda nije na vrijeme smanjio brzinu broda prilikom manevra pristajanja, odnosno kasno je uočio da se prevelikom brzinom približava obali, te je usprkos uključivanju strojeva u puni pogon unatrag došlo do udara i oštećenja obale.

Djelatnici Lučke uprave Rijeka procjenjuju štetu na obali i pripremaju odštetni zahtjev prema vlasniku broda. Prekršajnim nalogom će kazniti zapovjednika broda.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...