Početna - IZDVOJENO - Mamići platili jamčevinu
mamici
web

Mamići platili jamčevinu

Braća Mamići i Damir Vrbanović uplatili su jamčevinu na račun Županijskog suda u Zagrebu, a očekuje se da bi oko 16 sati trebali biti dovezeni iz zatovra na sud i potvrditi da će se držati odluke suda.

Potom bi ih trebali vratiti u zatvor gdje se moraju razdužiti i onda bi trebali izaći na slobodu.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina koje su Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović trebali uplatiti da se brane sa slobode. Zdravko Mamić je morao uplatiti 7 milijuna kuna, Zoran Mamić 4 milijuna kuna, a Damir Vrbanović milijun kuna.

Zdravku Mamiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, dok je njegovu bratu i Vrbanoviću istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sva su trojica žalbama zatražila i da im se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. Stariji Mamić ponudio je za obranu sa slobode pet milijuna kuna, a njegov brat Zoran dva milijuna kuna. Vrbanović je pak ponudio 500.000 kuna.

Nakon odluke Županijskog suda, Dinamo se oglasio priopćenjem u kojem su napisali kako se nadaju da će ‘se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima’ te da su članovi na sjednici ‘istaknuli da vjeruju u nedužnost svojih vodećih ljudi’.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...