Početna - NOVOSTI - Mamiću – ti si naš kralj! Plenkoviću – odj…!

Mamiću – ti si naš kralj! Plenkoviću – odj…!

Licemjerje i drskost HRVATSKE POLITIKE ne poznaje granice! Sramite se svi skupa, kolektivno i personalno! Pokažite minimum dostojanstva i skupa sa cijelom nacijom iskažite poštovanje ocu ove Hrvatske reprezentacije – Zdravku Mamiću.

U našem tekstu pod naslovom: “Pobjeda pravde, domoljublja i nogometa nad političkim zločinima” objavljenom dana 08.07.2018. ispisali smo jedinu brutalnu i stvarnu istinu vezanu za odnos Hrvatske politike prema Hrvatskom građaninu, posebice prema Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Kroz temu smo detaljno elaborirali što je to Hrvatska politika učinila za Hrvatski nogomet.

Polufinalna utakmica sa Engleskom, kroz koju se epsku i povijesnu pobjedu Hrvatska plasirala u finale svjetskog prvenstva, zasjenjena je neviđenom političkom drskošću. Naš premijer Plenki i njegov njonjo Jandroković pokušali su ukrasti predstavu našim Vatrenima upravo kroz apostrofiranje bića politike u Hrvatskom narodu i nogometu. Tko su to oni i što su napravili za Hrvatski nogomet da bi sebi dali za pravo stavljati se u taj povijesni uspjeh?!
Gospodo vi ste ništa! Vi ste nitko i ništa! Ovo nije vaše finale! Ovo finale pripada svakom  malom Hrvatu, običnom čovjeku, koji iz srca ljubi svoju Domovinu. Istom onom čovjeku kojeg vi godinama kroz porezne, fiskalne i zakonske namete ugnjetavate i mrcvarite.
To pripada nama! Nikada i nikako vama! Može vas biti sram da ste toliko licemjerni i jadni i da na sjednicu Hrvatske vlade dolazite u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije! Hrvatska nogometna reprezentacija vas sada ne treba! Hrvatski nogometni savez kroz prošlost vas je očajnički tražio da mu date podršku! Što ste vi napravili? Vi ste ga degradirali i kriminalizirali, dopustili ste mrzoljupcu Hrvatske, bivšem ministru Željku Jovanoviću, da ga nazove nogometnom močvarom! Zatvorili ste Zdravka Mamića kada je taj napada na nacionalnu svetinju javno prozvao i osudio!
Što je politika, bilo lokalna ili nacionalna, napravila za razvoj nogometne infrastrukture u našoj nogometnoj državi?! Ništa! Imamo stare oronule stadione, ako ih uopće možemo nazvati stadionima! Maksimir?! Što je to Maksimir?! Rupa bez dna! Nakaradna arhitektonska tvorevina za manipulacije kroz troškove stalnih sanacija i održavanja! Jedno veliko nedorečeno ništa, a ne stadion koji bi trebao predstavljati rezidenciju reprezentacije najmoćnije nogometne sile u svijetu.
Što je to politika učinila da kroz poticaje i prostorne planove potakne izgradnju nogometnih kampova diljem Dalmacije i Istre i time kroz opustošeni zimski period razvije sportski turizam, poput Španjolske, Portugala, Turske…?! Opet ništa! Iako za takvo nešto imamo i mikroklimatske i pozicijske uvjete. Zasigurno bi mnoge nogometne momčadi iz Njemačke, Austrije, Italije, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Češke itd., koristile usluge Hrvatskih nogometnih kampova, kada bi ih bilo, za realizaciju svojih zimskih priprema. Da li je potrebno uopće i pitati koliko bi se angažiralo hrvatskih tvrtki i hrvatskih radnika kroz izgradnju projekta jednog ozbiljnog nogometnog kampa?! Da li je potrebno naglasiti koliko bi Hrvatskih radnika bilo zaposleno u Hrvatskoj, zbog čega ne bi morali tražiti “kruh” u tuđini, kada bi u Hrvatskoj radili takvi nogometni kampovi?! Naravno da nije, ali isto tako, naravno da ne postoji objašnjenje politike zašto se takvo što još nije dogodilo.
Što je to politika učinila na publicitetu i komercijalizaciji nogometa u Hrvatskoj?! Opet ništa! Da li je politika neki od brojnih zapuštenih i oronulih nekretnina i prostora u vlasništvu države/županije/općine, dala na upravljanje lokalnim Županijskim nogometnim savezima ili HNS-u, kako bi se isti komercijalizirali i stavili u funkciju nogometnih akademija, memorijalnih nogometnih centara, fun shopova i slično?! Opet ništa! Naravno da nije!
Mogli bi do beskraja nabrajati što je to politika propustila učiniti da bi pokazala da brine o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i sportu uopće. Isto bi tako mogli do beskraja nabrajati što je to politika činila,a nije smjela, a što je proizvodilo ekstremnu štetu hrvatskom sportu. Kada je nogomet u pitanju Hrvatska politika sustavno, već zadnje desetljeće, kroz sukobljavanje regija i navijačkih skupina te kroz kriminalizaciju Hrvatskog nogomentnog saveza, radi nesagledivu štetu.

Posebice se to manifestira od 2013. godine, kada je krenula hajka na Zdravka Mamića. Kako bi ga se sotoniziralo, pušteni su u javni prostor razni “baloni” o njegovim navodnim akvizicijama i aktivnostima, kojima eto kao diže Dinamo a guši sve ostale nogometne klubove, posebice Hajduk. Kasnije je organizirana i institucionalna hajka na njega kako bi se, izmišljanjem zakona i propisa te silovanjem i prostituiranjem pravnog poretka, dovelo do imaginarne kriminalizacije aktivnosti Zdravka Mamića.Da bi uništili Mamića mjenjali su Zakon o sportu.Išli su i korak dalje,u brutalnu krajnjost,tako što su ustrojili posebnu službu za spriječavanje poreznih kaznenih djela,tzv.Porezni USKOK,koji je u svojem historijatu obrađivao samo jednog čovjeka-Zdravka Mamića,a koji sada više ni ne postoji ili je njegov značaj jednak tome kao da ga nebi niti bilo. Pod svaku je cijenu dakle, što zbog bijede političke taštine a što zbog silne volje penetriranja politike u kontrolu nogometa i ulaska političkih moćnika u nomometni biznis, Zdravka Mamića valjalo ukloniti sa Hrvatske nogometne pa i društvene scene. Tako je Zdravko Mamić postao projekt bivše SDP-ove vlasti na čelu sa zlotvorom Zoranom Milanovićem i njegovih komesara (Ostojića-Bertina &CO) , a na kraju ga je nažalost, opet zbog političkih i personalnih interesa, onako elegantno i besramno, prihvatila i desna politička opcija dolazkom na vlast 2016. godine. Upravo je tim sramotnim činom desne političke opcije ubijena vjera u pravdu i poštenje kada je riječ o politici. Zašto? Upravo zato što je desna politička opcija, koji svjetonazor živi i sam Zdravko Mamić, uživala njegovu maksimalnu ljubav, potporu i pomoć. Zdravko Mamić nesebično je, šakom i kapom, svakako, a posebice financijski, pomagao svim strukturama desne opcije. Pomagao im je i personalno, posebice tadašnjem predsjesniku HDZ-a i premijeru Hrvatske vlade Tomislavu Karamarku. Kako su mu vratili?! Odvratnom i brutalnom izdajom! Kako?! Sigurno ne tako što ga nisu zaštitili, nego time što su kurvinjski i prešutno, dobro znajući da su procesi protiv njega politički montirani, dopustili da se ti i takvi progoni nastave. Opet kažemo, sramite se svi oni koji se u ovome vidite.

Drugim riječima, želimo reći da je Hrvatska politika, bez obzira na njenu političku orijentaciju,najveći neprijatelj Hrvatskog nogometa. Zato strogo osuđujemo politizaciju nogometa i korištenje ove Hrvatske nogometne čarolije u komercijalno političke svrhe. Ovaj uspjeh na mundijalu u Rusiji primarno je većim djelom produkt vještine Zdravka Mamića,dok je sekundarn  produkt  HNS-a,Zlatka Dalića,njegovih izabranika i hrvatskih navijača. Politika s tim nema nikakve veze. Kada bi bilo po političkim projekcijama niti jedan Hrvat ove godine nebi bio u Rusiji.Bar ne sa osnove nogometa vezanog na Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Zato Plenkoviću, Jandrokoviću i ostali uhljebi odj….e!

U svakom žitu ima kukolja, pa je tako i među političarima zasigurno onih koji se ne mogu prožeti kroz gornji opis i koji su sasvim sigurno domoljubno i dobronamjerno orijentirani. Među njima su definitivno ministar Zdravko Marić, ministar Tomislav Tolušić i posebice naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Zbog njih nam je i žao što smo morali povući ovakvu paralelu analize odnosa Hrvatske politike prema hrvatskom nogometu.

Ponovo se i ovom prilikom zahvaljujemo ocu Hrvatske nogometne reprezentacije i tvorcu Hrvatske nogometne velesile, gospodinu Zdravku Mamiću. Hvala mu za sreću koju je donio cijeloj naciji. Posebice mu hvala za osmjehe koje je stavio na lica našem napaćenom i iscrpljenom narodu, bar na neko vrijeme. Ne umanjujemo za to zahvalu našim Vatrenima, Zlatku Daliću, HNS-u, svim našim navijačima, ali definitivno, siguran sam da bi se i svi oni sa tim složili, najveće zasluge i veliko hvala završava samo i jedino na adresi Zdravka Mamića. Svaki pošteni Hrvat sa time će se složiti i nitko mu to neće osporiti. U nastavku objavljujemo i reakciju jednog zakletog hajdukovca, javno upućenu gospodinu Mamiću putem jedne od internet aplikacija.

Projekt je to njegovog lika i djela i njegovog predanog i mukotrpnog rada kroz gotovo tri desetljeća. Učinio je time da je Hrvatska nogometna reprezentacija postala jedna od 12 onih reprezentacija koje su se ikad u povjesti nogometa natjecale u finalu svjetskog prvenstva. Uz Urugvaj, Hrvatska je postala  i najmanja država na svijetu koja se bori za naslov svjetskog prvaka. Sve su to, prije svega i iznad svega, zasluge Zdravka Mamića i njegove ljubavi prema nogometu. I sada bi mu nacija trebala suditi zato što je svoju ljubav spojio sa biznisom, jer ga je upravo politika zbog toga kriminalizirala!?

Nekom drugom prilikom detaljno ćemo pisati o kriminalnom montiranom kaznenom procesu protiv Zdravka Mamića i sasvim sam siguran da ćemo time svakom Hrvatu otvoriti oči i jasno prikazati što je to, kroz dokazni postupak u kaznenom predmetu pred županijskim sudom u Osijeku, uistinu dokazano. Nažalost, autor ovog teksta živi je i neposredni svjedok monstruoznih montaža u projektu progona Zdravka Mamića. Sada, ako govorimo o dokazanom, možemo samo reći da je neupitno, neoborivo i nacionalno dokazano da je Zdravko Mamić kriv za sreću 4 miliona Hrvata i ljeto 2018. godine koje dok žive neće zaboraviti. Za to mu imate pravo suditi i za to mu sudite,kako god tko hoće.

Znamo da kazneni postupci protiv Zdravka Mamića nikada pravomoćno i konačno neće rezultirati osuđujućom presudom. Međutim, politika mu je kroz montirane sudske postupke, bez provedenog dokaznog postupka, bez pravomoćne kazne, prijekim sudom, izrekla za njega najstrožu moguću kaznu. Onemogućila mu je da je danas sa svojim Vatrenima u Rusiji i da ponosno, kao pravi i brižni otac, stoji uz svoje sinove. Kaznili su ga na najbrutalniji i najokrutniji način, onako kako kažnjavati u demokratskom sustavu nije dopušteno i kakvu vrstu kazne posebice priječi Ustav i zakoni o ljudskim pravima i slobodama. Pogotovo pri   takvom  kažnjavanju, svakog pojedinca koji u njemu sudjeluje, trebao bi spriječiti vlastiti moral. Ovim svojim nesramnim činom političke agresije prema pojedincu, Zdravku Mamiću napali su dostojanstvo i ponizili ga na najodvratniji mogući način. Odvojiti oca od svoje djece zločin je koji se ne prašta.

Zato mi, gospodo političari, osuđujemo vaše političke zločine i tražimo od vas da se maknete od nogometa. Odreknite se licemjerja i drskosti, i nemojte se kititi tuđim perjem! Vi nemate nikakvo pravo slaviti sa 4 miliona onih koje gušite i mrcvarite! Vi nemate pravo na praznik nogometa, jer ga po vama nebi ni bilo! Odvratni ste, jadni i licemjerni i vaše prisutstvo kvari našu sreću. Kradete nam sve, nećete i tu sreću. To vam ne dopuštamo.

A vas, naše drage čitatelje, sve Hrvate i domoljube pozivamo da se poklonite gospodinu Zdravku Mamiću jer je on najveći krivac za ono što sada osjećate. To je jedina istina!

Autor: Boško Županović

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...