Početna - IZDVOJENO - Maria Lanas u Kastvu s „Odvajanjem i spajanjem“
Maria Lanas
web

Maria Lanas u Kastvu s „Odvajanjem i spajanjem“

Izložba se otvara danas u 18:00 sati u Crkvi sv. Trojice, a traje do kraja mjeseca. Može se pogledati svaki dan od 11:00 do 13:00 pa od 18:00 do 20:00 sati. Izložba se otvara u sklopu likovnog programa grada Kastva.

U katalogu koji prati izložbu, a koji je napisala Edina Selesković piše: –  Maria ima snagu prirode u sebi. Njena umjetnost ogleda se kroz njenu narav i njenu osobnost. Ja imam tu sreću da dugo vremena poznajem oboje: njenu umjetnost i njen život. Mogu reći da su rijetki umjetnici koji uspiju povezati to dvoje u harmonično postojanje: kako pronaći balans i zadržati ga? Ona je uspjela sa ovom serijom radova da postigne to na više načina. Njene slike pričaju nevjerojatne priče ali sa konačnom jednostavnošću. Apstraktnost ima želju u sebi da prenese priču koja je svima nama primarno bliska, priču koju cijelu vječnost ljudski rod pokušava da spozna i razumije. Upravo Marijine boje prenose tu priču vječnosti. Ona im dopušta da u isto vrijeme u sebi sakupljaju emocije. Ona tim emocijama otvara vrata svojoj publici da joj se približi ali i da se poveže sa osobnim pitanjima i spoznajama. Ona nas poziva da sanjamo. Marijine slike su intimne i univerzalne. One su iskrene i snažne. One su bučne i odvažne. Ali u sebi nose i toplinu i nježnost. Svaki potez je ustvari ona, njeno razmišljanje i sanjarenje… Svaki potez je dio njenog postojanja.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...