Početna - IZDVOJENO - Priznanje „Status“ Putokazima
riječki putokazi
arhiva

Priznanje „Status“ Putokazima

Nagrade Status dodijeljene su u Rijeci u utorak najboljim hrvatskim instrumentalistima u 14 kategorija. Riječki zbor Putokazi dobitnici su priznanja u povodu 30. godišnjice djelovanja i to za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, te Hrvatski radio – Radio Split za 60 godina djelovanja i sveukupni doprinos hrvatskog glazbenoj sceni.

Posebno priznanje u povodu 40 godina javnog umjetničkog djelovanja dobio je Tedi Spalato, a Jasna Zlokić za isto toliko godina glazbenog djelovanja i doprinosa zabavnoj glazbi. Statuse za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja dobili su u skupini zabavne, pop-rock i urbane glazbe gitarist Miroslav Lesić, bas gitarist Ante Jurinović, klavijaturist Jurica Leikauff, bubnjar Branimir Gazdik, saksofonist Igor Geržina i Neven Mijač za sviranje usne harmonike. Među jazz glazbenicima najboljim instrumentalistima su proglašeni saksofonist Mario Bočić, trubač Branko Sterpin, klavirist Zvjezdan Ružić, bubnjar Borna Šercar. Status u kategoriji kontrabasa ili bas gitare u jazz glazbi dobio je Luka Veselinović a “Nagradu Damir Dičić” kao najbolji jazz gitarist primio je Zoran Majstorović. U skupini narode i etno glazbe Status za sviranje tambure dobio je Ivan Šarić a Zoran Majstorović je dobio drugi Status ove godine u kategoriji ostalih glazbala narodne i etno glazbe i to za sviranje ouda ili arapske lutnje.

Status je nagrada Hrvatske glazbene unije, a u utorak su dodijeljene 18. put. Prvi put su dodijeljeni 1997. godine u Zagrebu, gdje se dodjele organiziraju do 2009. godine. Od tada je dodjela priređena četiri puta u Rijeci i jednom u Opatiji.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...