Početna - IZDVOJENO - Foto: Marunada u Lovranu opet privukla velik broj ljudi
Marunada 2014
Foto: afs Ivan Slavić

Foto: Marunada u Lovranu opet privukla velik broj ljudi

Iza nas je vikend u znaku maruna, vikend u kojem je održana poznata lovranska Marunada. 41. Marunada je ove godine okupila veliki broj posjetitelja, vrijeme je bilo sunčano, pomalo burovito uz miris pečenih maruna u zraku s temperaturom taman da je potrebno popit medicu za ugrijati se. Pravi jesenski vikend. Lovran je bio cijeli u znaku maruna, ugostiteljski objekti nudili su slastice od maruna, a i štandovi su bili prepuni pečenih maruna i proizvoda od istog. Bilo je tu i raznovrsnih domaćih specijaliteta od mesa, od lavande, prirodnih sokova, đemova, meda, ma moglo se naći svega. Mogli ste kupiti i kišobran i posuđe od keramike, a sve to uz neizostavne fritule koje su se nudile na puno mjesta. Posjetitelja je bilo puno, od domaćih stanovnika iz Lovrana i okolice pa do turista. Svi su bili tu i mladi i stari i tako tri dana trajanja Marunade. Djeca su uživala u zabavnom parku i u jahanju konja, a stariji u bogatom programu na parkiralištu Brajdice. Prazne trbuhe moglo se napuniti kupusom s kobasicama, čevapima ili nekim drugim specijalitetom.

Nije manjkalo ni dobre zabave preko dana i u  večernjim satima. U subotu su se za to pobrinuo, tijekom prijepodneva, kulturno-zabavni program u kojem su glavne uloge imali DJ Vedran i grupa Pešekani koji su posjetitelje uveseljavali širokim repertoarom ”polki i valcera”, poslijepodne su nastupili Klapa Nevera, Folklorni ansambl Zora iz Opatije te zumba plesačice. Koktelsi i Mustafi su bili zaduženi za večernju feštu. Zabave, dobre hrane i pića nije manjkalo, a svi su se počastili i dodatnim satom zabave koju je produljilo vraćanje sata unatrag. U nedjelju, ujedno i posljednjeg dana ovogodišnje Marunade, u 10:00 sati DJ Vedran je otvorio feštu, a do  16:00 sati publiku su zabavljali Edi Lazarić, Kokonić & Makso, poslije njih nastupio je lovranski Puhački orkestar, a u 18:00 sati na pozornicu su došli Mario Battifiaca i Karin Kuljanić koji su tu ostali do 20:00 sati. Program su  zaključili grupa Tri kralja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...