Početna - IZDVOJENO - Maškarani klapski maraton

Maškarani klapski maraton

7. Maškarani klapski maraton održat će se 29. siječnja u 20:00 sati u Opatiji u dvorani Marino Cvetković, a predstavlja tradicionalne hrvatske vokalne skupine u nešto drugačijem aranžmanu, jer svojim glasovima moraju stvoriti ritam polke i izvesti neke od poznatih karnevalskih poskočica.

Osim glasovnih sposobnosti, na ovom natjecanju do izražaja dolazi i maškarani duh, jer publika i stručni žiri ocjenjuju kvalitetu izvedbe, ali i atraktivnost maske i prateće koreografije.

U revijalnom programu sudjeluju poznati glazbenici, pusna društva i zvončarske skupine.

Ove godine nastupit će prošlogodišnji pobjednici po žiriju klapa Kastav (m) te po publici klapa Skalin. Osim pobjednika, nastupit će i ženske klape: Kamelija (Opatija), Teha (Cres), Mela (Murter) i Žurnada (Bribir); muške klape Sagena (Zagreb), Furešti (Varaždin), Vokalisti Salone (Solin), Tić (Tribalj), Škrljevo, Cambi (Kaštel Kambelovac). Kao i dosadašnjih godina, o pobjednicima će posebno odlučivati žiri, a posebno publika.

Organizatorice ženska klapa Volosko i ove su godine pripremile zanimljivu glazbenu maškaranu poslasticu te garantiraju dobar provod.

Program će otvoriti Halubajski zvončari te organizatorice večeri Ženska klapa Volosko. U revijalnom dijelu sve prisutne zabavljat će Francesco Squarcia i Martina Majerle, a program će voditi Dražen Turina Šajeta i Mario Lipovšek Battifiaca.

Ulaz je slobodan.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...