Početna - IZDVOJENO - U Hrvatskom muzeju turizma  15% više posjetitelja u 2015. nego li u prethodnoj godini
Blagostanje performance

U Hrvatskom muzeju turizma  15% više posjetitelja u 2015. nego li u prethodnoj godini

Hrvatski muzej turizma i ove godine bilježi značajne rezultate: tijekom 2015. godine muzejske izložbe i programe razgledalo je 69.000 posjetitelja, što je 15% više nego li prethodne godine.

Posjetitelj su tijekom godine u tri muzejske zgrade (vila Angiolina, Umjetnički paviljon Juraj Šporer i Švicarska kuća) mogli razgledati više od dvadeset različitih izložbi domaćih ili stranih autora (gostovali su autori iz Austrije, Italije, Rusije, Slovenije i  Japana), te različitih muzejskih i umjetničkih projekata. U 2015. godini je dovršen i veliki europski projekt Histur u kojem je muzej bio partner.

Kao šlag na kraju uspješne godine stiglo je i priznanje stručne zajednice: projekt ravnateljice Katarine Mažuran Jurešić nagradilo je Hrvatsko muzejsko društvo nagradom za najbolji pedagoško-edukativni projekt u Hrvatskoj.

„Hrvatski muzej turizma izrastao je u kulturnu ustanovu koja je uspostavila ravnotežu između stručne razine i privlačenja šire publike. Turizam je tema u kojoj posjetitelji muzeja žele prepoznati sebe, svoje uspomene i svoja razmišljanja. Drago nam je što nam porast broja posjetitelja i dobre reakcije pokazuju da to dobro radimo“, izjavila je ravnateljica, Katarina Mažuran Jurešić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...