Početna - IZDVOJENO - Maškarani Platak 2017.
maškarani-platak
foto: facebook

Maškarani Platak 2017.

Maškarani Platak, veliko takmičenje maškara pod geslom “ki kako more i umi”, održati će se u subotu 4.2.2017.

Maškare na snijegu nesvakidašnji su prizor, ali zato itekako zabavan i duhovit. Onaj tko jednom proba čari zabavnog maškaranog spusta, veselog društva i ukusne hrane na Platku, bez iznimke postaje stalan posjetitelj manifestacije Maškarani Platak. I baš kada pomislimo da se originalnost spusta ne može nadmašiti, dođe nova godina i ljestvica se postavi još malo više.

Maškarani Platak manifestacija je poznata po dobroj zabavi i neformalnom maškaranom druženju.Posebnost ove omiljene fešte upravo je lokacija na kojoj se sve odvija – Platak pod snijegom.

Sudionici svake godine iznenade svojim predstavljanjem, maskama i načinu spusta niz snježni brežuljak na Platku. Spust se odvija ispod samog Velikog doma, a krilatica Maškaranog Platka je: „ki kako umi i more“. Tako smo do sada imali i havajske plesačice na skijama, kupače na madracima na napuhavanje, spuštanje na trosjedu i mnogo, mnogo drugih originalnih zamisli. Tu se ne mjeri brzina, najvažnije je stići do kraja i ostaviti dobar umjetnički dojam na ocjenjivački žiri.

Ova priredba zamišljena je kao druženje maškara u jednom posve drugom ambijentu i to je jedan od razloga sve većem odazivu maškara, ali i onih koji se nisu maskirali već su došli vidjeti i osjetiti jedan drukčiji svijet. Svake godine pregršt je maštovitih maski kao i njihovih alegorijskih kola, koja nije lako dovesti na Platak po ne baš idealnom vremenu. No, maškare uvijek iznova dokazuju kako ih ništa ne može spriječiti u ludovanju i zabavi.

Prijavnica se nalazi na www.tz-cavle.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...