Početna - NOVOSTI - Masonerija dolazi kroz velika vrata

Masonerija dolazi kroz velika vrata

Slobodni zidari odlučili su izaći iz beskonačnog prostora mistifikacije i odvažno graditi svoj značaj u hrvatskom društvu. Što to znači?! Gdje je nestala Katolička crkva?

Moram priznati da ni sam neznam od kuda krenuti sa elaboriranjem mojeg stava u odnosu na nove aktere građevinske scene u Hrvatskom društvu. Krenuti ću od početka. U svojem velikom životnom iskustvu i kroz svoje skromno znanje, do prije nekoliko dana, nisam imao prilike upoznati drugu vrstu zidara, osim onih koji grade zgrade, a koje svakodnevno susrećem i kroz svoj posao.Nije ni čudo da je tako, jer ovi novi zidari obavijeni su tajnom do te mjere da do danas nisam uspio dokučiti kakve to oni zgrade grade i koja je razlika između njihovog običnog zidara i velikog majstora.

O masonima sam čitao i slušao ranije, no ipak moje najveće znanje o njima, odnosno ono što sam očito želio zapamtiti se sastoji od teorije i stava Katoličke crkve. U mojim su očima to bile mračne poluge moći, koje djeluju iz tame.Toliko znam i toliko želim znati.

Koristim ovu priliku kako bi rezimirao najaktuelnije blamiranje hrvatske javnosti, malog hrvatskog čovjeka, kroz predstavu oko smjene glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenić. Taj pravosudno-politički potez njegovog neutraliziranja toliko je proziran da i u ovom, kao i u gotovo svakom mojem pisanju, mogu samo konstatirati mudar zaključak prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kako su Hrvati kao guske u magli. Premijer Plenković i mudraci aktualne vlasti na najbrutalniji način vrijeđaju inteligenciju prosječnog Hrvata do te mjere da bi svi Hrvati trebali graničiti sa rubom retardacije.

Ovim putem pozivam mudrog briselskog vojnika, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da pojasni šta su to Hrvati dobili i kakvu im poruku šalje smjenom tog masona Dražena Jelenića?! Smjenjen je sa mjesta glavnog državnog odvjetnika i vraćen na mjesto zamjenika! Wow koja vijest! Pojasnite premijeru Plenkoviću, ali i vi ministre Bošnjakoviću, što to glavni državni odvjetnik može, a zamjenik ne može?! Nije li rad svakog zamjenika državnog odvjetnika, bilo glavnog državnog odvjetnika, bilo županijskog državnog odvjetnika, bilo općinskog državnog odvjetnika, neovisan i samostalan?! Nitko nema pravo utjecati na rad bilo kojeg državnog odvjetnika! Gdje ste to onda vratili Dražena Jelenića?! Vratili ste ga na neovisan i samostalan rad u državnom odvjetništvu!

Opće je poznato da moćne poluge mračnih sila poput masonerije najlakše djeluju preko niže rangiranih dužnosnika. Prema naučnim studijima vezanim za korupciju upravo su srednji i niže rangirani javni činovnici, najčešći akteri koruptivnih radnji i počinitelji koruptivnih kaznenih djela. Zato, premijeru Plenković prestanite sa vrijeđanjem malog hrvatskog čovjeka kojem od usta otkidate da bi punili državni proračun, omalovažavati ga i ponižavati! Udaljite masona Jelenića sa obnašanja bilo koje javne dužnosti ili rada u javnom sektoru. Mason Jelenić ne može biti ni obični zidar u državnom odvjetništvu, a kamoli slobodni zidar. Kao što sam rekao, negdje na početku teksta, niti želim niti imam potrebu znati nešto više o masoneriji. Stvaram zaključak isključivo primjenom zdrave logike. Sudjelovanje u bilo kojoj organizaciji, klubu, udruženju, sekti i sličnim građanskim grupama, koje imaju iti jedan minimalni pragment tajnosti, je nedopustivo za nekoga tko djeluje kroz javni sektor. Pojašnjenja radi, za one koji kritički budu osuđivali moje isticanje mračnosti kroz opis masona, naglašavam kako za mene upravo ta tajnost predstavlja mračnost. Ono što se nalazi u mraku – nije na svijetlu, pa tako ni ono što je tajno – nije javno.

U podnaslovu ovog teksta, postavio sam pitanje: Gdje je Katolička crkva? To je pitanje bilo realno, a ne kritično. Jednostavno je izostavila količinu i težina reakcije koja je bilo nužna i neophodna prilikom isplivljavanja masonske afere. Da li je to posljedica medijske blokade ili neprihvatljive indiferencije, doista je pitanje na koje ne pronalazim odgovor. Međutim, mogu zaključiti kako je zadnje dvije godine Katolička crkva posebice tiha u hrvatskom društvu. Tko ju je, kako, zašto i čime ugasio nužno bi i neophodno bilo znati. Navesti ću jednu zanimljivu anegdotu iz realnog života hrvatskog krščanina. Jedan moj blizak prijatelj je početkom siječnja, u vrijeme blagoslivanja domova, odlučio nabaviti novi križ. Krenuo je iz mjesta svojega stanovanja, sa periferije zapadnog dijela Zagreba, u potragu za križem. Obilazeći, od vrata do vrata, razno razne trgovine, i u kojima bi imalo i u kojima ne bi imalo smisla pronaći raspelo. Tako je došao do suvenirnice uz Katedralu na Kaptolu i tek ga je tamo uspio pronaći. Frustriran činjenicom, da u Katoličkoj državi, kroz tri gradska naselja u jednom milijunskom gradu, zavirivši u desetke trgovina, nije uspio pronaći elementarni simbol kršćanstva, ponovno je ostao šokiran cijenom od 200,00 kuna koju bi morao izdvojiti za jedno raspelo od 20 cm. Dakle, u vremenu kad na svakom uglu pronalazite kioske sa hrpom kineskih maloprodajnih artikala, kondoma, cigara, alkohola… nigdje ne možete pronaći križ. Eto, to je razlog za postavljanje realnog pitanja gdje je nestala crkva kojoj je elementarni postulat očuvanje vjere, čistoće duha i moralnih vrijednosti društva.

Za kraj moram naglasiti kako su masonski topnici kroz medijsku artiljeriju usmjerenu ka mojoj kaznenoj prijavi zbog omalovažavanja hrvatske Himne zapravo napravili ciljanu predstavu kojoj je zadaća bila udaljiti hrvatski puk od igrokaza oko navodne eliminacije glavnog državnog odvjetnika. Hrvatskom narodu su kao izgladnjelim psima skitnicama bacili kost da se kolju dok njihova mračna artiljerija prijeđe na drugu topničku poziciju. Jednako snažnu – jednako moćnu! U toj akciji njihov oficir bio je opet nitko drugi nego Anto Nobilo, glavom i bradom! Isukao je svoje odavno reciklirane granate i gurno ih u minobacač Matije Babića. Te njegove granate, kao i minobacač iz kojih su ispaljene imaju domet samo do prve njive na kojoj hrpa gnojiva čeka proljetno oranje. Ne želim zvučati kao pjesnik i zato ću bez ikakave metaforike poručiti Antu Nobilu da se nikada neće izboriti za povratak sustava koji ga je stvorio. Kako bi naši čitatelji shvatili o kojem je sustavu riječ, za kraj prilažem video koji daje odgovor na to pitanje.

Autor: Boško Županović, mag. iur.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci proglašen Kastavcem mjeseca

Prof. dr. Goran Hauser s početkom akademske godine stupio je na dužnost dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te je ...