Početna - IZDVOJENO - I matuljski vjećnici odbili sudjelovati u otplati kredita Grada Opatije

I matuljski vjećnici odbili sudjelovati u otplati kredita Grada Opatije

Kada je Komunalac morao preseliti s Lipovice, kreditom od 18 milijuna kuna kupljen je teren tada propale tvrtke Metal u Jurdanima. Plan je bio kreditne obaveze sanirati prodajom terena u vlasništvu tvrtke na atraktivnoj poziciji u Opatiji, iznad Nove ceste. Međutim, kako su se opatijske gradske vlasti žurile s gradnjom dvorane potpisati su ugovor s Komunalcem prema kojima će Grad preuzeti otplatu kredita ukoliko se taj teren ne bude mogao prodati. Takav scenarij se i dogodilo – prošle godine Grad je Komunalcu uplatio 1,8 milijuna kuna za prvu ratu kredita, a isto je došlo i ove godine na naplatu. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić zatražio od ostale tri jedinice lokalne samouprave koje su suvlasnici Komunalca da sudjeluju u financiranju toga troška, zaprijetivši da će temeljem uplata Opatija u suprotnom povećati svoj udio u temeljnom kapitalu zajedničkog komunalnog poduzeća i steći više od 51 posto vlasništva što bi joj omogućilo samostalno upravljanje. Lovran i Mošćenička Draga već su odbili ovu mogućnost, a isto se dogodilo i s Matuljima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...