Početna - KULTURA - Mažoretkinje u Opatiji
Mažoretkinje u Opatiji

Mažoretkinje u Opatiji

Mažoretkinje u Opatiji1. i 2. lipnja, dakle, ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, u Opatiji se održava VI. međunarodni festival mažoretkinja. Na njemu će sudjelovati više od 500 mažoretkinja iz Hrvatske, Poljske, Mađarske, Slovačke i Bosne i Hercegovine.Svečano otvaranje Festivala na Ljetnoj pozornici, kao i defile sudionika s puhačkim orkestrima ulicama grada Opatije, predviđeno je u nedjelju 02. 06. u 13,00 sati.

U subotu, 01. 06. natjecanje će se održati u kategorijama solo, duo-trio, mini formacije štap, pom-pon, baton flag. U večernjim satima slijedi Gala koncert na kojemu će se izabrati i miss mažoretkinja.

U dva dana natjecanja, timovi će se predstaviti u tri dobna uzrasta: kadeti, juniori, seniori, u nekoliko natjecateljskih kategorija.

Nakon natjecateljske kategorije paradni defile u štapu i pom-ponu (Slatina), na Ljetnoj pozornici će se moći vidjeti najzanimljivije kategorije: velike formacije sa štapom, pom-ponima i zastavama.

Proglašenje i podjela medalja i pehara najuspješnijim sudionicima je u 19,00 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Festival umjetnosti, glazbe i plesa uskoro kreće u Lovranu

U Lovranu će se od 7. do 20. srpnja 2022. godine održavati jedinstveno događanje “Festival umjetnosti, glazbe i plesanja – FUGiP 2022”. ...