Početna - IZDVOJENO - Međunarodna izložba pasa CACIB 2015.
web

Međunarodna izložba pasa CACIB 2015.

Nakon iznimno posjećenih prošlogodišnjih izložbi pasa u Dvorani mladosti, Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, 7. i 8. veljače 2015. godine ponovno organizira dvije Međunarodne izložbe pasa CACIB. Izložbe će se ove godine održati u Centru Zamet i na trgu ispred Centra.

 Međunarodnu izložbu pasa CACIB 2015. najavili su Mirjana Krstić Arbanas, predsjednica Sportskog kinološkog kluba Rijeka i Igor Dokoza iz Sportskog kinološkog kluba Rijeka.

Ovim se događajem upravo u Rijeci otvara kinološka izložbena sezona u Hrvatskoj za 2015. godinu. U dva izložbena dana okupit će se nešto manje od 1600 pasa iz 131 pasmine te se očekuje oko 1200 izlagača iz 25 zemalja, prvenstveno Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Mađarske, Poljske, Italije, Njemačke, Belgije, Švicarske, Francuske, Austrije, Švedske, Velike Britanije, Portugala i Rusije. Uz glavnu izložbu, održat će se i specijalna izložba buldoga, koju sudi Carol Newman iz Velike Britanije. Izložbe sude renomirani kinološki suci iz Velike Britanije, Irske, Finske, Švedske, Poljske, Belgije, Portugala, Švicarske, Slovenije i Hrvatske.

“Vrlo smo ponosni što je naša izložba, jedina u Hrvatskoj uz zagrebačku izložbu, dobila Crufts kvalifikaciju, najveću izložbu pasa u svijetu, koja se održava u Velikoj Britaniji,” kazala je Krstić Arbanas.

Udio prijavljenih pasa iz Hrvatske čini svega oko 20 posto od ukupno prijavljenih, a najviše prijava zaprimljeno je iz Italije, što najbolje govori o važnosti i popularnosti ovoga događaja na međunarodnom nivou u kinološkome smislu.

S druge strane, ova manifestacija važna je prilika za promociju Rijeke. Podaci Turističke zajednice grada Rijeke govore kako su za trajanja prošlogodišnje izložbe smještajni kapaciteti na području grada Rijeke bili u velikoj mjeri popunjeni, uz povećanje ugostiteljske aktivnosti. Također, putem izložbi se promovira i Međunarodni riječki karneval budući da su izlagači su pozvani da nakon izložbe posjete bogati karnevalski program.

Budući da je izložba otvorena za javnost očekuje se i velik broj građana Rijeke koji imaju
jedinstvenu priliku vidjeti čistokrvne pse, a i pojedine zaista rijetke pasmine koje će biti izložene na ovoj izložbi, poput čehoslovačkog vučjaka ili tajlandskog ridžbeka.

Međunarodne izložbe pasa CACIB Rijeka započinju u subotu, 7. veljače, svečano otvaranje izložbe je predviđeno u 9,30 sati, dok je početak ocjenjivanja u 10 sati. Najzanimljiviji dio za posjetitelje, revijalni dio programa “Best in Show”, trajat će od 15 do 17,30 sati. U nedjelju, 8. veljače ocjenjivanje počinje također u 10 sati i raspored je identičan prethodnome danu.

Zbog velikog broja izlagača, posjetitelja i njihovih vozila koja će u ova dva dana gravitirati Centru Zamet, a s ciljem da se olakša prometovanje ovim dijelom grada i osigura dovoljan broj parkirnih mjesta, tijekom 7. i 8. veljače biti na snazi privremena regulacija prometa prema kojoj će promet ulicama Bože Vidasa, Ivana Zavidića i Ante Pilepića iz dvosmjernog biti prereguliran u jednosmjerni, budući da je će jedan prometni trak biti predviđen za parkiranje. Privremena regulacija prometa započinje u petak, 6. veljače u 20 sati, a završava u nedjelju u 24 sata. Organizatori apeliraju na građane da koriste javni gradski prijevoz.
“Svjesni smo da bi povećan broj vozila mogao izazvati poteškoće prilikom parkiranja vozila, stoga se unaprijed ispričavamo i zahvaljujemo svim našim sugrađanima na suradnji i razumijevanju,” istaknuli su Krstić Arbanas i Dokoza.

Zbog privremene regulacije prometa, u subotu, 7. veljače 2015. godine bit će preusmjerena i autobusna linija 2A na način da će pri dolasku na Zamet autobus skrenuti u Ulicu Braće Monjac, te će Ulicom Vladivoja i Milivoja Lenca voziti do kružnog toka na kod Baptističke crkve i natrag.

Cijena ulaznice je 10 kuna, djeca do 10 godina ulaze besplatno, a dio prihoda od prodaje ulaznica, kao i prošle godina, uplatit će se riječkom azilu za nezbrinute životinje.

Više o Međunarodnoj izložbi pasa CACIB 2015 na mrežnim stranicama Sportskog kinološkog kluba Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...