Početna - IZDVOJENO - Međunarodna izložba pasa CACIB ponovno u Rijeci
CACIB

Međunarodna izložba pasa CACIB ponovno u Rijeci

Nakon iznimno posjećenih prošlogodišnjih izložbi pasa, Sportski kinološki klub Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, od 6. do 7. veljače 2016. godine ponovno organizira dvije Međunarodne izložbe pasa CACIB u Centru Zamet i na trgu ispred Centra.

U dva izložbena dana na riječkim će izložbama biti izloženo 1600 pasa, 152 pasmine iz 23 zemlje, pa tako ove godine čak gostuje i izlagač iz SADa. Najveći broj izlagača, njih čak polovica, ipak dolazi iz susjedne Italije. Sudačka se lista sastoji od 14 istaknutih međunarodnih kinoloških sudaca iz Australije, Velike Britanije, Irske, Portugala, Španjolske, Švedske, Norveške, Finske, Litve, Slovenije i Hrvatske.

Međunarodnu izložbu pasa najavili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda u Turističkoj zajednici grada Rijeke, Igor Dokoza, predsjednik Sportskog kinološkog kluba Rijeka te Mirjana Krstić Arbanas, dopredsjednica Sportskog kinološkog kluba Rijeka

Gradonačelnik Obersnel kazao je kako je najavljen broj izlagača i pasa impresivan te čestitao organizatorima na uspješnom obnavljanju održavanja izložbe, koja je nekoliko godina stagnirala u Rijeci.

Ines Boban Štiglić nadovezala se potvrdivši kako je ova manifestacija od velikog značaja za grad Rijeku, pogotovo jer se održava u posezoni kada u Rijeci nema velik broj događanja, izuzevši Međunarodnu karnevalsku povorku. Dodala je kako je izložba pasa izazvala velik interes kako u zemlji, ali i inozemstvu te se očekuje velik broj posjetitelja.

Izložbe i ove godine imaju humanitarni aspekt, pa će tako Sportski kinološki klub, već tradicionalno, dio prikupljenih sredstava odvojiti za pomoć Društvu za zaštitu životinja – Azilu na Viškovu. Ulaznica se naplaćuje simboličnih 10 kuna. Službeni početak izložbe je u 10 sati oba dana.

Organizatori su naglasili kako će za vrijeme trajanja izložbe biti na snazi privremena regulacija prometa na Zametu, pa će tako ulice Bože Vidasa i Ante Pilepića biti jednosmjerne. Preregulacija prometa na snazi je od petka, 5. veljače od 20 sati i traje do nedjelje, 7. veljače do 20 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...